son haberler

Sosyal Medya Bu Olayı Konuşuyor!

Yayınlanma Tarihi: 17 Haziran 2017 okunma

Sosyal Medya Bu Olayı Konuşuyor!
Asayiş
0

Fatsa’da yaşanan bir olay sosyal medyayı salladı. Seyyar satıcının zabıtalar tarafından darp edildiği iddiası ve ardından paylaşılan bir kare fotoğraf sosyal medyada hızla yayılırken bu konu vatandaşlardan tepkiler kısa sürede çığ gibi büyüdü.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıtalarının Fatsa’da seyyar satıcılara göz açtırmaması adına yaptığı uygulamalar tartışılıyor. Bir süre önce çekilen görüntüde zabıtalar seyyar satıcının tartısını alarak satışını engellemişti. Yine başka bir olayda ise zabıtalar seyyar satıcı ile tartışmış bu olayın görüntüleri de sosyal medyada geniş yer almıştı.

Son yaşanan olayın görüntüsü yok ama tek bir fotoğraf bile tepki çekmeye yetti. Fotoğrafta seyyar satıcının tezgahındaki fasulyeler çevreye saçılırken satıcının ise ağzı ve burnu kanadığı görülüyor. Zabıta ekiplerinin yaptığı iddia edilen bu davranış ise tepki çekti. Birçok vatandaş sosyal medya hesabından fotoğrafı paylaşırken zabıtaya da tepkilerini sürdürdü.

Gelen tepkiler üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sayfasından gece yarısı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamadazabıta ekiplerinin Fatsa ilçesinde seyyar satıcı bir vatandaşı darb ettiği yönünde tamamen asılsız, iftira ve gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan paylaşımlar yapılmaktadır” denildi.

Açıklama şöyle devam etti: “16 Haziran 2017 tarihi itibariyle sosyal medya hesaplarında Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Fatsa ilçesinde seyyar satıcı bir vatandaşı darb ettiği yönünde tamamen asılsız, iftira ve gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan paylaşımlar yapılmaktadır.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatı, iş ve işlemlerini 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ve belediye zabıta teşkilâtının görev, yetki ve sorumlulukları ile zabıta memurlarının çalışma usul ve esaslarını belirleyen “Belediye Zabıta Yönetmeliği’ne göre yürütmektedir. Yönetmeliğin ilgili maddelerinde zabıta teşkilatı ve personelinin görevleri arasında “Cadde, sokak, park ve meydanlarda mevzuata ve sağlık şartlarına aykırı olarak satış yapan seyyar satıcıları men etmek, bu hususta yetkili mercilerin kararlarıyla zabıta tarafından yerine getirilmesi istenen hizmetleri yapmak” yer almaktadır.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görevli zabıta memurları Fatsa ilçesinde yönetmeliğin yukarıda anılan maddesi ve ilgili diğer maddeleri uyarınca kanunlarla kendisine verilen görevleri yerine getirmiştir. Ancak bu esnada seyyar satıcı vatandaşla zabıta memurları arasında herhangi bir darb olayı olmamıştır. Bu durum, etraftaki görgü şahitleri ve seyyar satıcı vatandaşın beyanlarıyla sabittir. Seyyar satıcı vatandaş emniyet güçlerine verdiği ifadesinde olay esnasında burnunun kanadığını, ancak zabıta memurlarıyla burnunun kanamasına neden olacak herhangi bir fiziksel teması olmadığını kesin bir dille ifade etmiştir.

Bu itibarla, sosyal medya hesapları üzerinden Büyükşehir Belediyemizi ve zabıta memurlarımızı hedef gösteren asılsız paylaşımlara ve haberlere kesinlikle itibar etmemeleri önemle duyurulur.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.