son haberler

Süslü Kadınlarda Bisiklet Turu

Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2016 okunma

Süslü Kadınlarda Bisiklet Turu
Gündem
0

Ordu’da yaklaşık 200 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliğinde bir araya geldi. İlk defa 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İzmir’de başlatılan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, yaklaşık 200 kadının katılımıyla Ordu’da da yapıldı.

suslu-kadinlarda-bisiklet-turu-1Altınordu ilçesi İlkadım önünde toplanan yaklaşık 200 kadın ilk olarak kullandıkları bisikletleri, balon ve çeşitli eşyalarla süslendi. Daha sonra Ordu sahili üzerinden yaklaşık 5 kilometre yol kateden kadınlar, bisiklet turunu Ordu Kültür Sanat Merkezi önünde tamamladı.

Kadınlar, yaklaşık 1 saat süren etkinlikte çevredeki vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Bisiklet turunu düzenleyen Meryem Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu’da ilk defa böyle bir etkinliğin düzenlediğini belirterek, “Haftalar öncesinde duyurusunu yapmıştık. Bugün de yoğun bir katılımla Süslü Kadınlar Bisiklet Turunu gerçekleştirdik.” dedi.

suslu-kadinlarda-bisiklet-turu-2Engin, etkinliğin dalga dalga Türkiye’ye yayılmaya başladığını da ifade ederek, “Bu bir farkındalık eylemidir. Süsleniyoruz çünkü fark yaratmak, dikkat çekmek istiyoruz. Amacımız, bisikleti yaşamımızın bir parçası haline getirmek ve daha fazla kadının bisiklet kullanmasını sağlamak. Ayrıca bisiklete herkesin binebileceğini, süslü püslü binebileceğini göstermek istiyoruz. Her şeyden önce gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz.” diye konuştu.

suslu-kadinlarda-bisiklet-turu-3Etkinliğe katılan kadınlardan Nurteren Kuşlu ise Ünye’den geldiklerini belirterek, “Ordu’da ilk defa böyle bir etkinliğin olması nedeniyle çok mutluyuz. Bütün kadınlar süslendik ve bu etkinliğe katıldık. İnşallah bundan sonraki yıllarda da aynı etkinlik devam eder.” şeklinde konuştu.

Zeynep Kandemir de etkinliği sosyal medya üzerinden duyduklarını dile getirerek, “Hiç düşünmeden katıldık. Bizim gibi meraklı birçok kadının buraya geldiğini gördük. Bundan sonra da devamının yapılması taraftarıyız.” ifadesini kullandı.

Neşe Şenocak da etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, “Katılım çok iyi oldu. Amacımız bundan sonraki yıllarda da daha fazla katılımla bu etkinliği yapmak.” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.