son haberler

TABAKHANE DERESİ 4.ETAP ISLAH ÇALIŞMALARI İÇİN İHALE TARİHİ NETLEŞTİ

Yayınlanma Tarihi: 15 Eylül 2021 okunma

TABAKHANE DERESİ 4.ETAP ISLAH ÇALIŞMALARI İÇİN İHALE TARİHİ NETLEŞTİ
Gündem
0

 

Ünye merkezinden geçen Tabakhane Deresi ıslah uygulamaları kapsamında çok sayıda çalışmanın yapılacağı 4.etap için ihale tarihi netleşti.

Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek ihale Perşembe’de bulunan DSİ 75. Şube Müdürlüğü idari binasında yapılacak.

Yapılacak ihale kapsamında Tabakhane deresinde 422 metre beton duvar, 600 metre taş tahkimat, 1 adet köprü yükseltme çalışması, 22 metre yarım kalan duvar çalışması, 1 adet yaya köprüsü ve 1 adet ıslah sekisi yapılacak.

Cüri Deresini de Kapsıyor

İhale Cüri deresini de kapsıyor. İhale kapsamında yüklenici firma Cüri deresinde 3 bin 600 metre taş tahkimat çalışması da gerçekleştirecek.

Çalışmalar 1,5 yıl içerisinde Tamamlanacak

İhale kapsamında yüklenici firma 10 gün içerisinde iş başı yapacak ve çalışmaları 600 takvim gününde bitirecek.

Başkan Tavlı, “İhale Ünye’miz İçin Çok Önemli”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Tabakhane ve Cüri Derelerinde yapılacak ıslah çalışmalarını içeren ihalenin gerçekleştirilecek olması ve böylesi önemli, bir yatırımın yapılmasının önemine dikkat çekti. Başkan Tavlı ,”Bu süreçte merkezden geçen ve özellikle yağışlarda sorun oluşturma riski bulunan Tabakhane deremizin ıslah çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Ayrıca yine söz verdiğimiz gibi Gençlik Merkezi ile Niksar caddesinden geçişi sağlayacak olan yaya köprüsü de ihale kapsamında yapılmış olacak. Ünye’miz için hayırlı olsun” dedi.

Başkan Tavlı, “Cüri Deresi Islahı OSB İçin Çok Önemli”

Yapılacak olan ihale kapsamında Cüri Deresinde gerçekleştirilecek olan 3 bin 6 metrelik taş tahkimat çalışmasının da OSB alanında kurulacak olan fabrikalar için önem arz ettiğini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Tüm bu süreçte bizlere destek olan başta AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Prof.Dr. Sn. Numan Kurtulmuş’a, Ordu Milletvekillerimiz Sn. Dr. Şenel Yediyıldız’a, Sn. Ergün Taşçı’ya, Sn. Metin Gündoğdu’ya, Ordu Valimiz Sn. Tuncay Sonel’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, AK Parti Ordu İl Başkanımız Sn. Halit Tomakin’e, AK Parti Ünye İlçe Başkanımız Sn. Kenan Selim Argan’a, Cumhur İttifakı ortağımız MHP Ünye İlçe Başkanımız Sn. Murtaza Hacıimamoğlu’na, DSİ 7.Bölge Müdürümüz Ahmet Ersin GÖKÇE’ye, Şube Müdürümüz Sn. Mehmet Kuru’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.