son haberler

Tapu Yoksa Yardımda Yok

Yayınlanma Tarihi: 18 Kasım 2015 okunma

Tapu Yoksa Yardımda Yok
Gündem
0

Nuriye Mahallesinde 2 çocuğu özürlü olan Arar ailesi, yarım kalan evin tamamlanması için yardım bekliyor. Arsanın tapusu babasına ait olduğu için yardım alamadığından yakınan aile, tek isteklerinin yarım kalan inşaatın tamamlanarak kendi evlerine taşınmak olduğunu belirttiler.

Tapu Yoksa Yardımda Yok 2Ünye’nin Nuriye Mahallesinde ikamet eden Arar ailesinin üç çocuğundan ikisi özürlü. Babasına ait arsada bulunan eski evin kullanılamayacak hale gelmesi nedeniyle yeni bir ev yaptırmak için eski evini yıkan aile, komşularının yardımı ile bir kısmını yaptığı evi tamamlayabilmek için Belediye ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nun kapısını çaldı. Her gittiği yerde tapu sorulan aileye, arsanın tapusu babanın üzerine kayıtlı olduğu için yardım alamadı.

200 TL kirayı dahi ödemekte güçlük çeken Musa Arar, “Benim mesleğim inşaatçılık. Ancak özürlü çocuklar yüzünden yılda 2-3 ay ancak işe gidebiliyorum. Evimiz eskimiş, her tarafı dökülüyordu. Komşuların da desteği ile yeni bir ev yapmaya karar verdik. Fakat kolu komşunun yardımı da bir yere kadar. Belediye ve Fon’dan yardım talep ettik. Tapu babamın üzerine olduğu gerekçesi ile bana yardım yapılamayacağını söylediler. Çok mağduruz, tek isteğimiz inşaatı bitirip evimize taşınmak. Ayrıca çok büyük bir yardım talebim de yok” dedi.

Komşuların Yardımı İle Bu kadar Oldu
Eskiyen ve her tarafı su alan evin yerine yapmak istedikleri evi imkansızlıklar yüzünden tamamlayamadıklarını belirten Necla Arar, “Biz zar zor yoksulluk içinde geçinmeye çalışıyoruz. Tek gelirimiz özürlü çocuğun bakım parası. Eşim yılda 2-3 ay ancak çalışabiliyor. 200 TL kirayı bile veremiyoruz. Eskiyen evimizin yerine küçükte olsa bir ev yapalım istedik. Komşuların kimi çimento aldı kimi tuağla. Bu hale getirebildik fakat bitirmeye gücümüz Tapu Yoksa Yardımda Yok 3yetmedi. Belediye ve Fon’a müracaat ederek yardım talebinde bulunduk. Bizden tapu istediler. Kayınpederim tapuyu vermediği için de yardım yapılamadı.  Bütün yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz. Artık evimizi kurup evimize geçmek istiyoruz. Komşularımızın bize yardımlarıyla evimizin bir kısmını döşedik ve bu kadarını yapabildik. Komşularıma çok teşekkür ediyorum. Ama geride kalan işi tamamlayabilmek için yetkililerinden yardım istiyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.