son haberler

Tarihi Yalı Satıldı

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2018 okunma

Tarihi Yalı Satıldı
Gündem
0

Ünye’de satışa çıkarılan 450 yıllık yalı yeni sahibini buldu.

Ünye’de 2 milyon 200 bin lira bedelle satışa çıkartılan 200 yıllık tarihi yalı yeni sahibi buldu. Ünyeli olan ve İstanbul’da yaşayan işadamı Bülent Bayrak’ın yalı satın aldığı ve yalıyı turizm amaçlı yatırım olarak değerlendirileceği öğrenildi.

Ünye’nin en eski yalılarından biri olan ve Burhan Bey Yalısı olarak bilinen tarihi 200 yıllık yalı yaklaşık bir ay önce satışa çıkartılmıştı.

İlçenin Burunucu Mahallesi Ada Mevki’inde bulunan 3 katlı tarihi yalı 2 milyon 200 bin lira bedelle satışa çıkarılmasının ardından büyük talep görmüş, yalıyı almak için Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkeler ile yurtiçinden de İstanbul, Antalya ve Muğla illerinden isteklilerin olduğu öğrenilmişti.

Tarihi yalının, İstanbul’da ikamet eden Ünyeli işadamı Bülent Bayrak tarafından satın alındığı ve yatırımcının yalıyı turizmde değerlendireceği öğrenildi.

Yalı için şu an hazırlanan ve Ünye Belediyesi ile koordineli yürütülen son projesinde en üst katındaki 4 odanın otel hizmeti, alt katların ise restoran kafe olarak kullanılacağı bildirildi.

Bayrak’ın Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iptal olan Ünye Çamlık projesi ihalesini alan yatırımcı da olduğu öğrenildi.

 

Ünye Kent Haber

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.