son haberler

TEDES Yenilenerek Geliyor

Yayınlanma Tarihi: 5 Ocak 2017 okunma

TEDES Yenilenerek Geliyor
Gündem
0

Ordu’da yaklaşık 8 ay faaliyette kalan ve İçişleri Bakanlığı tarafından durdurulan trafikte elektronik denetle sistemi(TEDES), yapılacak düzenlemelerin ardından yeni haliyle faaliyete başlayacak. Yeni sistem birkaç ay içinde faaliyete geçecek.

Ordu’da yaklaşık 8 ay faaliyette kalmasının ardından durdurulan Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) yeni haliyle tekrar devreye girecek. Önceki haliyle hız sınırı aşımları ve ışık ihlali konularında birçok noktada anlık ceza kesse de ölümlü trafik kazalarını Ordu’da sıfıra indiren sistemin yeni halinde bazı değişikliklerle gelecek.

TEDES’in yeni haline hız sınırının en az onda biri aralıklarla kule radarlar konulacak. Yani 110 kilometre hız sınırı olan bir yolda en az 11 kilometre aralıkla hız denetimi yapılacak. Sistemin yeni halinde ayrıca hız koridorları da faaliyette olacak. Eski sistemde anlık hıza göre düzenlenen cezalar yeni sistemde hız koridorundaki ortalamaya göre düzenlenecek. Dolayısıyla sürücü, yol boyunca hız sınırının üzerinde gidip, kule radarın bulunduğu noktada hızını azaltsa bile ortalaması dikkate alınacak.

Eski sistemde kavşaklarda bulunan kule radarlar hem anlık hız hem de kırmızı ışık ihlaline ceza keserken yeni sistemde kavşaklarda yalnızca ışık ihlaline ceza uygulanacak. Buna göre Ordu’da yeni sisteme uymayan kule radarlar yerinden kaldırılacak ya da kaldırılmasa bile faaliyeti durdurulmuş olacak. Ordu’da TEDES sisteminin birkaç ay içinde yeniden faaliyete başlayacağı tahmin ediliyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.