son haberler

Tepkiler Üzerine O Park kaldırılıyor

Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2016 okunma

Tepkiler Üzerine O Park kaldırılıyor
Gündem
0

Tartışma yaratan Anıtkabir’deki çocuk parkı Genelkurmay Başkanlığı tarafından kaldırılmasına karar verildi.

img_9910Anıtkabir’deki oyun parkı, başta CHP’liler olmak üzere birçok kesimden tepki almıştı. Oyun parkının kaldırılmasını isteyenler arasında CHP Ünye İlçe Teşkilatı ile ADD Ünye Şubesi de yer aldı. Dün Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk anıtı önünde partililerle birlikte basın açıklaması yapan CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, ucube olarak nitelendirdiği oyun parkının derhal kaldırılmasını istemişti.

Ucubeler Oradan Ya Kalkacak Ya Kalkacak

img_9915Yalçın açıklamasında; “Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, aslanlı yolda yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekândan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır. Biz çocuklarımıza davranışlarını zaman ve mekâna bağlı olarak geliştirmelerini söylüyoruz. Saygı zamanı ve saygı mekânında çocuklar saygı durmak için orada olmalılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlık onurumuzun mimarı, emperyalizmi dize getiren tek ve eşsiz komutan, eşsiz devlet adamı, eşsiz kahraman, mazlum halkların ışığı Büyük Önderimiz’in manevi şahsiyetini incitenler, milyonların ve gelecek nesillerin manevi dünyasında hak ettikleri yeri alacaklardır. Anıtkabir’de bu kepazeliğe imza atanlar soruşturulmalı, cezalandırılmalıdır. Bu rezil, ucube şey oradan derhal kaldırılmalıdır. Atatürk dünya çocuklarına bayram hediye eden tek lider. Sizin rezillikleriniz onun çocuk sevgisini anlatmaya yetmez, Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir. O ucubeler oradan ya kalkacak ya kalkacak” dedi.

Bu Atatürk’ü itibarsızlaştırma Hareketidir

ADD Ünye Şube Başkanı Ali Rıza Ateş ise, “Ulusumuzun kalbinde özel bir yeri olan ulu öndeimg_9920r Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ve Atatürk’ü itibarsızlaştırma adına bu önemli mekana kasıtlı olarak çocuk parkı yaptırıp hizmete sokmak isteyenlere verilecek cevabımız şudur; Büyük önderin gençliğe ve çocuklara olan sevgisini ve verdiği değeri yaşatacak olan tek şey, onun mekanına çocuk parkı yapmak değil, onun ilke ve inkılaplarını bu genç beyinlere doğru bir şekilde anlatmakla mümkün olacaktır. Bu mekan oyun bahçesi değil genç, yaşlı, çoluk çocuk her türk evladının atasına saygı duyacağı bir mekandır” dedi.

Oyun Alanı Kaldırılıyor

1300778_d6d57dd37cc02f2d4d9cb891c62a0a6dTepkiler üzerine Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu’nun olağanüstü toplanarak Anıtkabir’deki portatif oyun alanının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdiği duyuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: “Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan yegâne devlet adamı Ulu Önder ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür” denildi.

Kurul, 25 Eylül 2016 tarihinde saat 09:00’da Anıtkabir’de toplanarak bugün itibariyle oybirliğiyle söz konusu portatif oyun alanının kaldırılmasına karar vermiştir. Bundan sonraki süreçte söz konusu oyun alanı ile ilgili öneri ve talepler, kanun ve yönetmelik uyarınca ANITKABİR Bakım Onarım Restorasyon Kurulu tarafından değerlendirilecektir” ifadelerine yer verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.