son haberler

Terme Ayakta, Ünye Endişeli

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2015 okunma

Terme Ayakta, Ünye Endişeli
Gündem
1

Samsun’un Terme İlçesi Ünye sınırı olan Akçay’da kurulması planlanan kömür yakıtlı termik santrale karşı Termelilerin mücadelesi sürüyor. Ünye’yi de tedirgin eden termik santralle ilgili sık sık yaptıkları eylemlerle gündeme gelen Terme’de Belediye Başkanı Şenol Kul, “Bizi buradan bir yere götürmeden bu santrali yapma şansları yok” dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, uzun süre kamuoyunu meşgul eden “termik santral” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kul, geçen hafta Ankara’da yapılan İnceleme-Denetleme Kurulu toplantısında termik santral yapımının durdurma kararı sonrasında santralin yapılmasına devam edilmesi halinde tavırlarında bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Olumsuz raporlara rağmen termik santral yapımının devam etmesi halinde karşı duruşlarına devam edeceklerini belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Termik santralle ilgili İnceleme-Değerlendirme Toplantısı(İDK) Ankara’da yapıldı. ÇED Yönetmeliği’nin 12. maddesine göre termik santralin yapımının durdurulma kararı alındı. Bundan sonraki süreçte kararı bakanlık verecek. Bizim beklentimiz ve ümidimiz bu sürecin tamamen sonlandırılıp ortadan kalkması şeklinde. Bunu sadece biz istemediğimiz için iptal etmesinler. Birçok kamu kurum ve kuruluşu da bizimle aynı fikirde olup termik santralin kurulmasıyla ilgili düşüncelerini bakanlığa bildirdiler. Bu saatten sonra bu sürecin devam etmesi zorlama olur” dedi.

“Terme, En Kötü Tercih”
“Terme’de 3 bin 355 hektarlık doğal hayatı koruma ve geliştirme alanı var. Sulak araziler, endemik bitkiler, nesli tükenmekte olan hayvan var. Termik santralin Terme’ye yapılması olabilecek en kötü tercihtir” diyen Başkan Kul, “Bu santralin burada olmasına gerek yok. Zaten bizde kömür de yok. Bu santralin yapılması bizi daha da çok dışa bağımlı hale getirecek. Bizim ve halkın bu santralin yapılmasıyla ilgili duruşumuz belli. Bize rağmen burada bu olayı yapacaklarsa ne yapmaları gerektiği de belli. Bizi buradan bir yerlere götürmeden bu santrali yapma şansları yok. Bu kadar net konuşuyorum. Halka rağmen bu santral burada olamaz. Bizim gibi siyasetçilerin varoluş nedeni sorunlara çözüm bulmaktır. Olaylara halkın istediği gibi çözümler bulabilmektir. Bizim halkın istemediği bir şeye evet deme gibi bir lüksümüz yok” diye konuştu.

 

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.