son haberler

Teröristlerin Fındık Bahçesinde Çekindiği Fotoğraf Ortaya Çıktı

Yayınlanma Tarihi: 15 Haziran 2016 okunma

Teröristlerin Fındık Bahçesinde Çekindiği Fotoğraf Ortaya Çıktı
Gündem
9

Karadeniz Bölgesi’ne sızmaya çalışan terör örgütü PKK grupları ile ilgili şok bir ayrıntı ortaya çıktı.

Örgütün en tehlikeli gruplarından Zagroz ve Zinar’ın bir fındık bahçesinde dinlendiklerine dair fotoğraf etkisiz hale getirilen bir teröristin üzerinde bulundu.

Bölgeye Sızma Planı

Kandil Dağı’nda eğitimden geçirdiği militanlarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yerleştirmeye çalışan terör örgütü PKK, bölgede operasyonların sıklaştırılması üzerine Karadeniz’e yöneldi. Teröristler, genellikle Tunceli, Erzincan, Sivas ve Tokat güzergahlarını kullanarak Karadeniz Bölgesi’ne geçmek istiyor.

Üzerinden Çıktı

Erzincan’daki çatışmada etkisiz hale getirilen bir teröristin üzerinden çıkan belge ve fotoğraflar ise şok etkisi yarattı. Örgütün en tehlikeli gruplarından olan Zagroz ve Zinar’ın Karadeniz Bölgesi’ndeki bir fındık bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdikleri, arazi bilgilerini ise fındık toplamak için bölgeye gelen işçilerden aldıkları ortaya çıktı. Güvenlik güçleri bölgede kuş uçurtmuyor.

İstihbarat Araştırıyor

Fotoğrafta örgütün liderliğini yürüten ve kod adı Runi olduğu tespit edilen kişinin 2012 yılından beri bölgede olduğu, Trabzon’un Düzköy ilçesinde bulunan İlçe Jandarma Karakolu’na yönelik saldırıda bombalama emrini verdiği iddia edildi. İstihbarat birimleri fotoğrafın çekildiği yeri ve zamanını araştırıyor.

9 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.