son haberler

TİMEF’ten Medyaya Online Eğitim

Yayınlanma Tarihi: 6 Temmuz 2015 okunma

TİMEF’ten Medyaya Online Eğitim
Gündem
0

Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi kapsamında radyo ve televizyon yayıncılarına “Uygulamalı Medya Teknolojileri eğitimi” verilmeye başlandı. Seminerin açılış konuşmasını yapan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Avrupa medyasının tekniği, Anadolu medyasının pratiği daha iyi” dedi.

AB Sivil Toplum Diyaloğu III çalışmaları kapsamında, merkezi Ankara’da bulunan İletişim ve Medya Federasyonu TİMEF tarafından uygulamaya konulan Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Şimdiye kadar “Medya’da Yeni İletişim Teknolojileri”, “Medya ve Demokrasi” ve Diksiyon eğitimi yapılan, ayrıca Anadolu Medyasının temsilcileriyle birlikte Belçika’ya 8 günlük çalışma ziyareti gerçekleştirilen projede, şimdi de online olarak uygulamalı medya teknolojileri eğitimi yapılmaya başlandı.

timeften_medyaya_online_egitim (2)Ünye’de, ÜN TV stüdyolarında, bazı yerel medya mensuplarının bizzat da katıldığı online eğitimi, Belçikalı televizyon uzmanları ve proje ortağı TWİST temsilcileri Francis Bodson ve Roger Roberts veriyor. Bir hafta sürecek ve bu sürede her gün 11.00 – 12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimin ilk gününe, Türkiye’nin dört bir yanında yayın yapan 100’e yakın radyo ve televizyonların yayın masası ve teknik personeli online katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel yaptı. Gürel konuşmasında; Avrupa medyasının teknik anlamda çok ileri düzeyde olduğunu, insan gücü ve tekniği uygulama kabiliyetini, yani pratiği ise Türk medyasında ileri gördüklerini belirterek, “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi’nin amacı Anadolu medyası ile Avrupa medyası arasında entegrasyonu tesis etmektir. Karşılıklı iyi örnekleri alarak, sürdürülebilir bir diyalog ve işbirliği sağlamaya çalışıyoruz. Bu eğitimle de Avrupa medyasının tekniği ile Anadolu medyasının pratiğini birleştirerek, daha iyi uygulamaların ortaya çıkmasını sağlayacağız” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.