son haberler

Tualler Ünye İle Renklendi

Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2015 okunma

Tualler Ünye İle Renklendi
Gündem
0

Ünye Sanat ve Kültür Derneği’nin organizasyonu ile Ünye’ye gelen Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencileri, 9 gün boyunca Ünye’yi yağlı boya tablosuna resmettikten sonra sergi açtı.

Ünye’nin sanat ve kültür alanında öne çıkması, farklı kültürel ve sanatsal çalışmalara öncülük etmek amacı ile kurulan Ünye Sanat ve Kültür Derneği(ÜNSAK), Ünye’de yağlı boya resim çalıştayı düzenledi.

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen çalıştayda Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melek Şahindokuyucu, 13 öğrencisi ile birlikte Ünye’ye gelerek 9 gün resim çekip çektikleri resimleri yağlı boya tablosuna resmetti. Resmedilen birbirinden güzel yaklaşık 30 eser, Yalı Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Bir hafta Yalı Kültür Merkezi’nde, ardın da bir hafta Ünye Müze Evde sanatseverlerin beğenisine sunulacak sergi kokteyline; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, ÜNSAK Başkanı İsmet Küçükoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ÜNSAK derneği yönetim kurulu üyeleri ile sanatseverler katıldı.

Burada bir açıklama yapan ÜNSAK Derneği Başkanı İsmet Küçükoğlu; “Yeni kurulan bir derneğiz ve bu sergi derneğimizin ilk icraatıydı. Yrd. Doç. Dr. Melek Şahindokuyucu hocamız böyle bir icraatı daha önce Almanya’da yapmıştı, neden Ünye’de de olmasın şeklinde bize ilettiğinde, böyle bir projeyi Ünye’de gerçekleştirmek için kolları sıvadık. Sonrasında 21 Temmuz tarihinde çalışmalar başlandı ve 9 günde hocamızın ve öğrencilerin yoğun gayretleri ile bu eserleri meydana geldi. Bu projeyi hayata geçirmekte iki amacımız vardı. Bunlardan bir tanesi Ünye için geleceğin ressam adaylarının Ünye’nin resimlerini farklı açılardan yapmaları, diğeri ise bir kültür alışverişi yapmaktı. Bu projenin hayata geçirilmesinde emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Biz buradan aldığımız moral ve motivasyonla bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Melek Şahindokuyucu ise açıklamasında; “Atölye öğrencilerimle burada olmaktan son derece mutluyuz. Bazı öğrencilerime sözüm vardı, mezun olmadan benim güzel memleketimde sizlerle bir Çalıştay yapmak isteğindeyim diye. Bu isteğimin gerçekleşmesinde aracılık yapan ÜNSAK Derneğine, Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ünye için çok güzel bir kazanım, öğrencilerim için ise unutulmayacak anılarla dolu bir Çalıştay oldu” ifadelerini kullandı.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir de;” Yaklaşık 10 gün önce burada start vermiştik bu güzel etkinliğe ve bu süre zarfında çok güzel eserler ortaya çıkmış. Ünye ve Ünyeliler adına çok sevindim. Benim isteğim ve arzum Ünye’yi bir kültür, turizm, Ünye sadece bölgemizde değil, Türkiye’de bilinen hatta Ünye’nin adı Ortadoğu’da, Balkanlar’da bilinen bir şehir olsun” açıklamasında bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.