son haberler

Türk Basın Tarihi Sergisi Belçika’da Açıldı

Yayınlanma Tarihi: 12 Ekim 2015 okunma

Türk Basın Tarihi Sergisi Belçika’da Açıldı
Gündem
0

 

Tüm Medya Federasyonu, Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar İletişim Derneği ile Belçika medya kuruluşlarından TWIST Cluster a.s.b.i’nin proje ortağı olduğu Avrupa’dan Anadolu’ya Medya Açılımı projesi kapsamında Belçika’nın Liege kentinde Türk Basın Tarihi Sergisi açıldı.

Liege Basın Merkezi’nde açılan sergide Türk basın tarihinden örnekler sergileniyor. Sergide Osmanlı imparatorluğunun son dönemlerinden başlayarak Cumhuriyet döneminden bugüne kadar yayınlanan gazetelere ait ilk nüshalarının fotoğraflarından oluşan 35 tablo yer aldı. Türkçe, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç ayrı dilde açıklamalarında bulunduğu sergi, ziyaretçilerinde büyük ilgisini çekiyor.

Türkiye’den giden ekip daha sonra Liege Grand Curtius Müzesini gezdi. 7 bin farklı tarihi eserin sergilendiği müzede, tarihten günümüze gelen yemek, çatal, kaşıklarda sergileniyor.

Liege Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Aydoğdu, Liege Spor Vakfı Başkanı Michel Faway, Liege Basın Merkezi Başkanı Marc Geraray’ın da katıldığı sergi açılışı ve Türk günü etkinliğinin ardından Türkiye’den Belçika’ya giden TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan ve eşi Fatma Yavuzaslanla yakından ilgilenen Aydoğdu, Liege Liman İşletme Müdürlüğü’nü de gezdirerek dünyanın ilk 10 limanı arasında gösterilen işletme hakkında bilgi verildi. Liman hakkında bilgilendirme veren heyetin önümüzdeki Kasım ayının üçüncü haftasında İstanbul’a geleceği öğrenildi.

Türk günü etkinliğinde ise Ünye’nin fındığından, Antep fıstığına, Karaman’ın cevizinden bisküvisine, Ege’nin incirinden, Ankara’nın lokumuna kadar Anadolu’nun zengin ürünleri Belçikalı basın mensuplarına ikram edildi. Daha sonra Liege Yerel Parlamento binasını ziyaret eden ekibe, Liege Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Aydoğdu bina hakkında bilgiler verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.