son haberler

Türkiye’nin Tek Gece Kum Futbol Turnuvası

Yayınlanma Tarihi: 23 Haziran 2017 okunma

Türkiye’nin Tek Gece Kum Futbol Turnuvası
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye’nin tek Dünya’nın ikinci gece yapılan kum futbol turnuvası bu akşam yapılan final müsabakası ile sona erdi.

Dünya’da sadece Brezilya’da ve Türkiye’de ise yalnızca Ünye ilçesinde gerçekleştirilen Kum futbol turnuvasında 8 takım yaklaşık bir ay boyunca mücadele etti. Turnuva sonunda ise gülen takım Berke Çiçek oldu. Bu akşam gerçekleştirilen Final müsabakasında Ünye Belediyespor ile Berke Çiçek futbol takımları karşı karşıya geldi.  Kıyasıya geçen mücadelede Berke Çiçek Ünye Belediyespor’u 9-4’lük bir skorla yenerek turnuvanın galibi oldu.

Ünye Bir Kez Daha Farkını Ortaya Koydu

Final müsabakasında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan böyle bir turnuvayı gerçekleştirmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Başkan Çamyar, “Ünye gerek tarihi geçmişi, gerek kültürel varlıkları ve gerekse sosyal hayatı ile Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin en yaşanılabilir kentlerinden bir tanesi. Kum futbol turnuvamızda Türkiye’de tek, Dünya’da ikinci olmak özelliği taşıyarak ilçemizin farklılığını bir kez daha ortaya koyuyor. Bu yıl yine farklı olarak turnuva başlangıcımızda bayan futbol takımlarımızda gösteri maçı yaparak turnuvamıza renk kattılar. Ünye Belediyesi olarak bu yıl 52 gün olarak planladığımız Ramazan etkinliklerimizde vatandaşlarımızın unutulmaz bir Ramazan ve yaz dönemi geçirmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ünye’miz her zaman en iyisine layık ve bizlerde bunu için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Güney “Ünye Belediye Başkanı Çamyar’a Teşekkür Ediyorum”

Turnuvada konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise Ünye’de Ramazan etkinliklerinin dolu dolu geçtiğini söyleyerek, özellikle böyle farklı bir organizasyona imza atan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a teşekkür etti.

Turnuvada öncelikle turnuva komitesinde bulunan Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren’e, Ünye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İlhan Kartal’a, Ordu Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Metin Kır’a, Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Altaş TV’ye, TRT Spora ve Motto Restoran’a Şiltleri verildi.

Turnuvanın final maçı sonrasında en centilmen futbolcular, en centilmen takımlar ve dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi.

Turnuvada en centilmen oyuncular;

Mehmet Ceylan, Murat Sözkesen, Ceyhun Bükü, Ferhat Yılmaz, Bünyamin Çelik ve Taner Cındık seçilirken, ödüllerini Ünye Ağır Ceza Reisi Mevlana Gözüböyük ve Ünye 1957 Spor Kulüp Başkanı Abdullah Sarı verdi.

En centilmen takımlar ise Cem İddia ve Liseler Mahallesi olurken, ödüllerini Ordu Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mustafa Kılıç takdim etti. Turnuva sonunda takımlardan Cem İddia 3 olurken, Ünye Belediyespor ikinci oldu.

Turnuvayı ise final maçını kazanan Berke Çiçek göğüsledi.

3’ncü olan Cem İddia’nın kupasını Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz verdi.

2’nci olan Ünye Belediyespor’un kupasını ise Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar takdim etti.

Turnuvanın galibi Berke Çiçeğin Kupasını ise Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz birlikte verdiler.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.