son haberler

Umre için Kutsal Topraklara Gittiler

Yayınlanma Tarihi: 18 Ocak 2017 okunma

Umre için Kutsal Topraklara Gittiler
Gündem
0

Ünye’den 160 kişilik umre kafilesi dualarla uğurlandı. Şahmer Turizm organizasyonu ile kutsal topraklara giden Umreciler, Mekke’de 14 ve Medine’de 6 gün olmak üzere 20 gün sonra dönecekler.

Ünye Şahmer Turizm tarafından organize edilen 160 kişilik Umre kafilesi, Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan dua ve ilahilerle uğurlandılar. Umrecileri, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra aileleri ve yakınları kutsal topraklara uğurladı.

Bugün öğle saatlerinde yola çıkan ve kafile başkanlığını din görevlisi Davut Çelen’in yaptığı kafile 14 gün Mekke ve 6 gün Medine olmak üzere 20 gün kalacaklar. Umrecileri uğurlamaya gelenler arasında bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, umrecilerin hayırlısı ile kutsal topraklara gidip gelmeleri dileğinde bulunarak, “Sizlerden İslam coğrafyası için Ünye için özelliklede dünyada ki mazlumlar için, zulme uğrayanlar için dualarınızı eksik etmeyin. 2017 yılı içerisinde barışın, sevginin, dostluğun ve kardeşliğin gelmesi, İslam dünyasında ki özellikle Batılı ülkelerin bu Dünya’ya hükmetmeye çalışanların zalimliğine son vermesi noktasında dualarınız bekliyoruz. Cenabı Mevla ülkemizi, terör örgütlerinden ve terör faaliyetlerinden temizlesin. Birlik olmanın, bütünlük olmanın, bu güzel şehrimizde inşallah dostluk içerisinde hep birlikte yaşamayı cenabı Mevla nasip etsin. O kutsal topraklarda dua edip geri döneceksiniz, burada geride kalanlar sizlerin sağ salim gidip gelmeniz için dua edecek. Mevla’m yolunuzu açık etsin, niyetlerinizi kabul eylesin, birlik ve beraberlikle hacca gitmenizi de nasip eylesin, dualarınız kabul, yolunuz açık olsun” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.