son haberler

Ünçek’ten “Bilek Güreşi Yarışması”

Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2017 okunma

Ünçek’ten “Bilek Güreşi Yarışması”
Gündem
0

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (ÜNÇEK) 5.Geleneksel Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması düzenledi.

Ata sporumuz olan bilek güreşini bölgemize tanıtan, sevdiren ve büyük bir farkındalık oluşturan Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği (ÜNÇEK); Ünye Belediyesinin de desteğiyle ve ‘Güçlü Bilekler, Güçlü Nesiller’ sloganıyla 26 Kasım 2017 Pazar günü, Ünye Kapalı Spor Salonunda 5.Geleneksel Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması düzenledi.

Ünye Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada Belediye Başkanı Ahmet Çamyar şunları belirtti: “Ünye Belediye Başkanı olarak yarınlarımızın mimarı olan siz gençleri burada görmekten son derece mutluyum. Ünye Belediyesi, sporun ve sporcunun yanında olmaya, yerel ve ulusal alanda bu tür programlara ev sahipliği yapma noktasında her türlü desteği vermeye devam edecektir. Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında almış olduğu başarılarla bizleri gururlandıran ve bu yarışmayı organize eden ÜNÇEK Spor Kulübünü tebrik ediyorum. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmaya katılan tüm sporculara yürekten başarılar diliyorum. “

Kulüp Başkanı Hüseyin Dikici yaptığı açıklamada; “Ordu ili genelinde gençlerde sporu teşvik etmek, gençler arasındaki iletişimi, dostluğu ve kardeşliği arttırmak, ata sporumuz olan Bilek Güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları tespit etmek, spor dünyasına kazandırmak, engelli sporcuların da bu tür müsabakalara katılımını sağlamak, lisanslı sporcu sayısını artırmak ve başarılı olanları ödüllendirmek amacıyla 1999-2004 arası doğumlu gençler arasında 50 kg, 55 kg., 60 kg., 65 kg., 70 kg., 75 kg., 80 kg., +80 kg sıkletlerinde sağ ve sol kolda Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonası düzenledik. Bu vesileyle ata sporumuz olan bilek güreşini Ünye’de ve çevre ilçelerde tanıtmaya devam ediyoruz. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz yarışmaya Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce’deki liselerimizden katılımın arttığını, gösterilen ilgi ve destekten son derece memnun olduklarını belirtti.

Yarışma öncesi kendi okullarında elemelerini yapan liseler, belirlenen 8 sıklette (sağ ve sol kol) okullarını temsil etmek üzere yarışmaya katıldılar. 25 okuldan bileklerine güvenen sağ kolda 200, sol kolda 200 olmak üzere 400 sporcu kıyasıya yarıştı.

Yarışma sorumlusu, bilek güreşi antrenörü ve il temsilcisi Mustafa Arslan; bu yarışmaların amacı sadece gençleri yarıştırmak değil, sokaklarda dolaşan, son dönemlerde yaygınlaşan madde bağımlısı gençleri sporun içine çekmek, korumak, gençler arasında sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirerek onları şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bu yarışmayla bileği güçlü, yetenekli sporcuları tespit ettik. Sıkletlerinde birinci olan bu yiğit gençleri, 09-10 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye 5. Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonasına götüreceğiz.” dedi.

Kulüp Başkan Yardımcısı İshak Sarı; “Büyük ilgi ve heyecanla gerçekleşen yarışmalar sonunda, sağ kol ve sol kolda dereceye giren güçlü bilekleri seçtik ve onlara altın, gümüş ve bronz madalyalar ile başarı belgesi vererek ödüllendirdik. Dereceye giren okullarımıza kupa verdik. Katılan her sporcumuza tişört hediye ettik ve öğle yemeği ikram ettik. Bu yarışmada engelli kardeşlerimizi de unutmadık. Onların da bu yarışmaya katılımını sağladık. Her geçen gün bilek güreşine yeni isimler katılıyor. Halka her geçen gün genişliyor” diye belirtti.

Kulüp Başkanı Hüseyin Dikici, Ünye’deki tüm liselerin ve Ünye dışındaki birçok lisenin yarışmaya katılımlarından memnuniyetini ifade ederken, yarışmaya ilgi gösteren tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve gençlerimize çok teşekkür ediyoruz, daha nice güzel yarışmalarda buluşmayı temenni ediyoruz” dedi.

Okullar kategorisinde ilk üç dereceye girerek kupa almaya hak kazanan liseler şu şekilde oluştu:

  1. Akkuş Anadolu İmam-Hatip Lisesi
    2. Ünye Anadolu İmam-Hatip Lisesi
    3. Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.