son haberler

Ünye Belediyesi’nde Tarihi İmza

Yayınlanma Tarihi: 21 Mayıs 2015 okunma

Ünye Belediyesi’nde Tarihi İmza
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarihinin bugüne kadar ki en büyük beton yol ihalesinde protokol imzalandı. İhalenin protokolü Ünye Belediyesi başkanlık makamında, muhtarlar, meclis üyeleri ve STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

“Hizmet Odaklı Çalışıyoruz”
Ünye Belediyesi’nin tarihindeki en büyük beton yol ihalesinin imza töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, “Ünye Belediyesi, bir yıl içerisinde yapısal reformlarını tamamlayarak, hizmet odaklı çalışmaya hızlı bir şekilde başlamıştır. Bu noktada arkadaşlarımızla birlikte attığımız adımlardan bir tanesi olan mahallelerimizde gerçekleşecek beton yol çalışmasıdır. İnşallah mahallelerimizin tamamına yakınında muhtarlarımızın talepleri dikkate alınarak çalışmalarımız başlayacak. Bu, bir defa yapalım sürekli yol yapım çalışmasına girmeyelim noktasında attığımız bir adımdır. Karadeniz bölgesi malumunuz kış ayları çok sert geçiyor, çoğu mahallelerimiz yüksek rakımda. Bu yüzden beton yol uygulanması gereken en iyi uygulamalardan bir tanesidir” dedi.

“Beton Yolları NM Yapı Yapacak”
50 bin 280 metrekare C20 beton kullanılacağı vurgulayan Çamyar; “20 santim kalınlığında, 5 bin metrekareli düz yüzey beton arme kalıp yapmak suretiyle ihalemizi tamamladık. İhale bedeli olarak 1 milyon 778 bin 975 TL’den ihaleye çıktık. 10 firma dosya almıştı, 8 firma ihaleye katıldı. Bu firmalarımız içerisinde yaklaşık yüzde 23’lük bir kırım vermek suretiyle, en uygun teklifi NM Yapı İnşaat vermek suretiyle 1 milyon 412 bin 15 TL’lik teklifle NM Yapı’da teklifimiz kalmıştır. Hayırlı olsun diyoruz” dedi.

“Çalışmalar 25 Mayıs’ta Başlayacak”
25 Mayıs tarihinden itibaren Mahallelerde beton yol çalışmalarının başlayacağını belirten Başkan Çamyar, “İşe başlangıç tarihimiz 25 Mayıs görünüyor, bitiriş tarihimiz ise 17 Ekim olarak görülüyor ki Ekim ayı yavaş yavaş kış ayının başlangıcıdır. Bu yüzden firmamızdan bu süreyi biraz daha aşağı çekmelerini isteyeceğiz. Beton yol çalışmalarımızın Eylül başları gibi bitirilmesini firmamızdan talep edeceğiz” dedi.

NM yapı yetkilisince de Başkan Çamyar’ın bu talebi uygun bulunarak yol yapım işlemlerinin eylül başlarında bitirileceği sözünü verdi ve ihaleyi alan NM Yapı ile Ünye Belediyesi arasında yol yapım protokolüne imzalar atıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.