son haberler

Ünye Cezaevi’nden 202 Mahkum Tahliye Oldu

Yayınlanma Tarihi: 26 Ağustos 2016 okunma

Ünye Cezaevi’nden 202 Mahkum Tahliye Oldu
Gündem
0

Koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilmelerine ilişkin kanun hükmünde kararnamenin yayınlanmasının ardından Ünye Cezaevi’nde kalan 202 mahkum tahliye edildi.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 17 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarına ayrılma yönetmeliğinde yapılan değişiklik uyarınca 202 mahkumun tahliye edildiği, 90 hükümlünün ise açık ceza infaz kurumuna nakledildiği bildirildi.

Başsavcı Mehmet Ayaz imzası ile yapılan açıklamada, “28 Ağustos 2016 tarihi itibari ile Ünye M Tipi Kapalı ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülerden 3 hükümlü şartlı tahliye edilerek serbest bırakılmış, 90 hükümlü ise Açık Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmiştir. Yine Ünye Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülerden 5 hükümlü şartlı, 194 hükümlü ise denetimli serbestlik hükümlerine tabi tutularak tahliye edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.