son haberler

Ünye Devlet Hastanesi “Keyifli Doğum Odası” hizmete açıldı.

Yayınlanma Tarihi: 18 Ocak 2017 okunma

Ünye Devlet Hastanesi “Keyifli Doğum Odası” hizmete açıldı.
Gündem
0

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği ile Ünye Devlet Hastanesinin organizesinde yapımı tamamlanan “Keyifli Doğum Odası” hizmet vermeye başladı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum servisinde hizmet vermeye başlayan odalar tek kişilik ve  ilk etapta 4 tane olacak.

Uygulama hakkında bilgi veren Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Güray Yılmaz,  “Hastanemiz bünyesinde hizmet veren Gebe okulumuza katılan ve doğumlarını normal doğum şeklinde yapan anne ve bebeklerimize bu odalar  öncelikli olarak tahsis edilecek. Tabi diğer annelerimiz de bu odaları kullanabilecekler. Amacımız Ailelere ev rahatlığını hastane ortamında da sunabilmek. Bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Servisimizde şu anda 4 odamızı bu yönde tefriş ettik. İlerleyen zamanlarda bu sayıyı imkanlar dahilinde arttırmak istiyoruz. Odalarımızda bakanlığımızın belirlediği tüm kriterleri karşılamış durumdayız. Anne ve bebeklerini burada en iyi şekilde ağırlayıp, evlerine mutlu bir şekilde göndermek istiyoruz” dedi.

Yılmaz, Konforlu ve kaliteli hizmetin yanı sıra, annelere  sağlık personeli tarafından  bebek bakımı, sağlıklı  emzirme, anne sütünün önemi ve emzirme tekniği  konularında eğitimlerin verileceği tek kişilik odalarda; anneler için, bebeklerini rahat edebilecekleri pozisyonda emzirebilecekleri türde yataklar yerleştirildi. Hijyenik banyo düzenlemelerinin  yapıldığı odalara ayrıca annelerin ve refakatçilerin  keyifli zaman geçirebilmeleri için hastanelerin diğer tüm odalarında olduğu gibi   televizyon, buzdolabı vs. konuldu. Bebekler için ise doğum salonundan anne yanına getirilirken kullanılacak,  güvenli ve şık dizayn edilmiş pusetler hazırlandı” dedi.

Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Güray Yılmaz, Keyifli Doğum Odalarının hizmete açılmasında kendilerine büyük destek veren Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Ünyeliler adına teşekkür etti.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.