son haberler

Ünye Huzur Evine Kavuşuyor

Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2018 okunma

Ünye Huzur Evine Kavuşuyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi’nin Huzur Evi çalışmalarında sona gelindi. Huzur Evi yapılacak arsa için Gölevi mahallesinde bağışlanan arsanın tapu devir teslim ve sözleşmesi bugün gerçekleştirildi.

Ünye’nin kendisine yakışan bir huzurevine kavuşması için önemli bir aşamanın tamamlandığını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Seçim döneminde Ünye’nin bir Huzur Evi’ne ihtiyacı olduğunu ifade etmiştik. Bununla ilgili yer çalışmalarına başlamıştık ancak neresi olması noktasında arsa problemini çözemediğimiz için yapım aşamasına geçemediğimiz bir projeydi. Tabi ki imar revizyonu esnasında Mustafa Yurt kardeşimiz bizzat vekâletleri de almak suretiyle yapmış olduğu çalışma ile Ünye’nin Gölevi Mahallesindeki denize manzaralı bir noktada Mehmet Çağatay Güven ve Zerrin Esensoy kardeşlerin anneleri olan merhume Zernube Güven adına yapılmasına talep ettikleri 8 dönümlük bir araziyi bağışladılar” dedi.

Çalışmalarda zamanı verimli kullandıklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Çamyar, bağış yapılacağı bilgisi ile birlikte belediyenin ilgili birimlerinin proje çalışmasını hazırladığını kaydetti.

2 bin 430 metre kareye oturacak şekilde projede 24 adet tek kişilik oda, 2 adet misafir odası, dinlenme ve hobi salonu bulunuyor.

Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görüş ve önerilerinin almak kaydıyla hazırlandığını kaydeden Başkan Çamyar, kısa süre içerisinde Bakanlıkla görüşülerek ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Huzur Evinin yapımına başlanacağını söyledi.

Huzur Evi’nin ismi adına bağış yapılan Zernube Güven Huzur Evi olacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.