son haberler

“Ünye İstediğimiz Seviyede Değil”

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2017 okunma

“Ünye İstediğimiz Seviyede Değil”
Gündem
0

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulumu Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, Kırsal Kalkınma projelerinde Ordu’nun en büyük ilçelerinden olan Ünye’nin hibelerden yeteri kadar yararlanamadığını ifade ederek; “Ordu proje sayısı olarak üst sıralarda, yaklaşık 700 proje başvurusundan 350 adedinin hayata geçtiği ve 103 milyon TL hibenin dağıtıldığı bir il. Ünye şuan 6,5 milyonluk yatırımın 3 milyonunu hibe verdiğimiz bir ilçe ve istediğimiz seviyede değil” dedi.

Ünyeli vatandaşların Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurulumu aracılığı ile verilen hibelerden yeteri kadar yararlanmaması nedeniyle çalışmalarını arttıran Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulumu Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, Ünye’de İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ve Halk Eğitim Müdürü Mustafa Erdoğan ile bir araya geldi.

İstişarelerin ardından açıklamalarda bulunan Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurulumu Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, ilk olarak çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “Proje karşılığı hibe veren bir kurum. Kırsal Kalkınma projeleri olan konularda çeşitli başlıklar yer almakta. Hayvancılıktan işleme tesislerine, kırsal turizmden zanaatkârlara kadar birçok başlığımız var. Bunlarla ilgili şartlar kırsal alanda yer alması, 65 yaşın altında olmak ve bir suç işlememiş olması. Hibelerimiz %50 ve %70 arası değişen oranda ve KDV’den muaf şekilde. 42 ilde uygulanan bir program ve biride Ordu da uygulanıyor. 42 ilin tamamında yaklaşık 11 bin proje hayata geçti. Bu projelerin toplam yatırım bedelleri 7 milyon TL’ye vardı. Bunun 3,5 milyon TL’sini hibe olarak dağıttık” dedi.

Ünye Potansiyelinin Çok Altında

Ordu’nun proje sayısı olarak üst seviyelerde olduğunu ancak Ünye’nin potansiyelinin çok altında kaldığını ifade ederek sözlerini sürdüren Mustafa Yücel; “Ordu proje sayısı olarak üst sıralarda, yaklaşık 700 proje başvurusundan 350 adedinin hayata geçtiği ve 103 milyon TL hibenin dağıtıldığı bir il. Ünye ise istediğimiz seviyede değil. Ünye şuan 6,5 milyonluk yatırımın 3 milyonunu hibe verdiğimiz bir ilçe ve potansiyelinin çok altında. Bundan dolayı Ünye ile ilgili çalışmalarımızı arttırmayı düşünüyoruz ve gerçek anlamda Ünye’deki yatırımcıları davet ediyoruz.”

Kurs Alan Vatandaş, 10 Puan Öne Geçecek

Proje incelemesi ve seçimi tamamen şeffaf yürütülür. Bu şekilde maddeler halinde puanlamalar ve sıralamalar yapılır, kişi kendi puanını ve sıralamasını görür. Projeleri, bütçeden fazla talep olduğu zaman puanlamaya tabi tutuyoruz. Puanlamada mesleki sertifikası olanlar 10 puan ileri gidiyor. Kurslar burada devreye giriyor. Bu kurslara gelip sertifikaları alan kişiler projelerimize başvurdukları zaman 10 puan ile başlayacaklar. Diğer puanlamalarda tutarsa projeler incelenip hayata geçecek. Ünye’de hedefimiz minimum proje sayısı 20, en az 10-15 milyon liralık yatırım içermesi. Ünye’de bundan daha fazla bir potansiyel var. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Halk Eğitim Müdürümüzün açtıkları kurslar için, bizleri destekledikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ise Halk eğitim aracılığıyla açacakları kurslarla çalışmalara destek olacaklarını ifade ederek; “Ünye’yi bu vesile ile ziyaret eden ve hibeden Ünyelilerin faydalanmasını isteyen Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurulumu Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel’e teşekkür ediyoruz. İlçe Mille Eğitim ve halk Eğitim Müdürlüğü olarak bu kurslara sonuna kadar destek vermek istiyoruz. Bugün itibariyle yer sorunumuz ve öğretmen sorunumuz da yok. Dolayısıyla vatandaşlarımızın sadece halk eğitim müdürlüğümüze gelerek başvurularını yapmalarını istiyoruz. Halk eğitim bünyesinde kesme çiçekçilik, Tıbbi Aromatik bitki yetiştiriciliği, fidan yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, arıcılık ürünleri üretimi, zanaatkârlık, yerel ürünler, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı alanlarında kurs açabilmekteyiz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.