son haberler

Ünye Kent Gazetesi 10. Yılını Kutladı

Yayınlanma Tarihi: 1 Kasım 2017 okunma

Ünye Kent Gazetesi 10. Yılını Kutladı
Gündem
0

Ünye’nin tek günlük gazetesi Ünye Kent Gazetesi 10. yaşını Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği programla kutladı.

Geceye Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren ve Ali Kemal Mehel, BİK Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli, Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı ve Ünye Kent Gazetesi sahibi Ali Öztürk, Radyo ve Yayıncılar Derneği Başkanı Hakan Korkmaz, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, BBP İlçe Başkanı Erol Özkan, sivil toplum kurulu başkan ve temsilcileri, kurum amirleri, yazar kadrosu, gazetenin çalışma ekibi ve gazeteciler katıldı.

10. yıl kutlama programı, Kültür Bakanlığı onaylı gazetenin şairlerinden Devlet Şairi ‘Kulfani’ mahlaslı Mustafa Uğur Alan’ın yazdığı “Ünye Kent’im 10 Yaşında” isimli şirinini okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ünye Kent Gazetesi Sahibi Ali Öztürk geceye katılanlara ve dünden bugüne Ünye Kent Gazetesi’ne destek olan kişilere teşekkür etti.

Medya Ajans bünyesinde kurulan Ünye’nin ilk ve tek günlük gazetesi Ünye KENT Gazetesi’nin 10. yılına girişini kutladıklarını ifade eden Öztürk, “Bugün bayilerden ve elden satışı olan tek günlük gazete unvanını taşıyan Ünye Kent Gazetesi’nin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan başta okuyucularımız olmak üzere ilde ve il dışında yaşayan Akkuşlulara, İkizcelilere, Çaybaşılılara ve Ünyelilere teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

“Basının gücünü hizmet aracı olarak kullanın ve kullanılmasına katkı sağlayın!”

Öztürk, basının dördüncü güç olduğunu vurguladığı konuşmasında, “İfade özgürlüğü ve basın hürriyeti demokrasilerin olmazsa olmaz unsurlarıdır. Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç hatta dördüncü kuvvet olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Bu nedenle tüm etki ve yetki sahiplerine seslenmek istiyorum. Lütfen basının bu gücünü hizmet aracı olarak kullanın ve kullanılmasına katkı sağlayın! Basın ne kadar özgür olursa o kadar etkili bir o kadar da hizmete dönük olur. Bu da yerelde basına destek vermekle olur. Dün Ünye’de 7 günlük gazete varken, bugün 1’e düştü. Yarın bu desteği vermezsek daha sonraki yıllarda bir gazetemiz bile olmayabilir” diye konuştu.

“Kamu görevi yapan önemli toplumsal aktörleriz”

Basının kamu görevi yapan önemli toplumsal aktör olduğunu vurgulayan Ali Öztürk, şunları söyledi: “Toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken kamu görevi yapan önemli toplumsal aktörleriz. Bu nedenle kamuoyunda ‘dördüncü kuvvet’ olarak ta algılanan basının; habercilik yaparken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması oldukça önem arz etmektedir. Basın mensuplarının elindeki aracı birilerinin menfaati için ya da kendi menfaatleri için bir silah olarak değil, Ünye için bölge için yöremiz için kullanması gerektiğini düşünmekteyim. Doğru olan da budur. Kamuoyuna haber ve bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunlara ayna tutmak, kısık seslerin sesini kitlelere duyurmak için gece gündüz demeden, zaman zaman çok zor şartlar altında çalışan kuruluşumuz, yani Ünye Kent Gazetesi bu düsturla çalışmakta dolayısıyla yöremize ve bölgemize hizmet etmektedir.”

Hem Eşi Hem De Mesai Arkadaşına Özel Teşekkür

Hem mesai arkadaşı, hem de eşi olan Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Hacer Öztürk’e de teşekkür eden Öztürk; ‘Her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır’ sözü boşa söylenmiş bir laf değil. İşte bunun en büyük örneği. Gece gündüz demeden evdeki 3 koca erkeğe bakarken, evdeki sorunun çözümünün ardından yaşadığı şehrin sorunuyla haşır neşir olan, işini en iyi şekilde yapan sevgili eşim, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü, Ordu’nun ilk eğitimli Gazetecisi Hacer Öztürk’e en büyük teşekkürü ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ünye Kent Gazetesi’nin Gayretini ve Titizliğini Tebrik Ediyorum”

Kutlama programında yaptığı konuşmada Ünye Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Erhan Eren, basının önemine vurgu yaparak Ünye basınına bugüne kadar verdikleri desteğin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Başkan Çamyar Telefonla Bağlantı Yaptı

Ankara’da düzenlenen Turizm Şurası’na katıldığı için programda yer alamadığını telefonla bağlanarak bildiren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Ünye Kent Gazetesi gerçekten Ünye’deki medya sektörü içerisinde baktığımızda günlük olarak çıkan tek gazete. Ali Bey’in ilkeli, dürüst yayın politikası ile gidişatı yerli yerine oturtmaya çalışan, aynı zamanda ilçeyi bilinçlendirmeyi de amaç ediniyor. İnşallah yıllar boyunca bu sektörde başarılı bir şekilde devam eder diyorum.” dedi.

“Yerel Basın Halkın Sahip Çıkmasıyla Devam Ettirir”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Güney; “Bugün davete icabet edip beraber olduğumuz çok kıymetli davetlilerden anlıyorum ki Ünye Kent Gazetesi yazar kadrosuyla, ekibinde olduğu gibi toplumun her kesimiyle güzel incelemesinden, güzel konuları oluşturuyor. Ünye Kent Gazetesi her sabah masama geldiğinde belki de birçoğundan daha öncesinden haberdar olduğum haberlere göz atıyorum. Her biriniz farklı dünya görüşü, yaşam tarzı olan köşe yazılarımız, tarihten, kültüre, sanattan, siyasete, çevrede, spora dair görüşlerini ifade ettiği o kıymetli fikirlerini okuma fırsatı buluyorum. Gerçekten keyifli bir gazete, gerçekten güzel bir çalışma. Ben özellikle Ali Bey’in eşi Hacer Öztürk hanımefendiyi, Ünye’nin yetiştirmiş olduğu böyle güzel değerleri bir araya getirip, hem gelecek nesillere bir belge bir arşiv bırakılması noktasında katkı sağlaması, hem de Ünyelilerle fikirlerin paylaşıldığı, görüşlerin tartışıldığı bir platform oluşturan böyle güzel içerikli gazeteyi tesis edip işlettiği için tebrik ediyorum” dedi.

Ünye Kent Gazetesi’nin yazarlarından eski gazeteci Muhammed Sıddık Öz yaptığı konuşmanın ardından Öztürk ailesine plaket ve çiçek verdi.

Konuşmaların ardından 10. yıl pastası kesilerek, gazetenin sahibi Ali Öztürk tarafından Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar adına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel’e plaket verildi.

Öztürk, ayrıca gazetenin köşe yazarları ve ekibine hediye takdim ettikten sonra 10. yıl kutlama programı sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.