son haberler

Ünye Medyası Avrupa Yolunda

Yayınlanma Tarihi: 2 Mayıs 2015 okunma

Ünye Medyası Avrupa Yolunda
Gündem
0

Ünye, Ordu ve Samsun medyası, “Ünye’den Dünya’ya AB İle Medya Açılımı” projesi kapsamında Hollanda’ya gidiyor.

AB Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın Üçüncü Aşaması çerçevesinde, Türk Yerel Medyası’nın, Avrupa Yerel Medyası ile entegrasyonunun sağlanması amacıyla 4-12 Mayıs tarihlerinde Hollanda’ya gidiliyor.

“Ünye’den Dünya’ya AB İle Medya Açılımı” projesi kapsamında, başta Amsterdam olmak üzere Hollanda ve çevresinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek olan yerel televizyon, gazete ve internet medyası çalışanları, “Ünye ve Medya Tanıtım Etkinliği” ile AB Medyasının çalışma alanlarını yerinde görüp, kaynaşma fırsatı yakalayacaklar.

Proje Başkanı Şakir Gürel; “Bu faaliyetlerde katılımcılar, iyi uygulama örneklerini yerinde görerek kapasitelerini attıracaklar, Türkiye Hollanda medyası arasındaki iletişim bağının güçlenmesini sağlayacaklar, iyi örnekleri karşılıklı değerlendireceklerdir. Ayrıca, organizasyon kapsamında Ünye ve çevresinin tanıtımı, Ünye Medyasının ve medya alanındaki faaliyetlerin tanıtımı yapılacak, Ünye Medyası ile Hollanda Medyası, özellikle de Amsterdam Yerel Medyası arasında sürdürülebilir bir diyalog sağlanmaya çalışılacaktır. Yerel televizyonlar, gazeteler ve internet medyasının insan kaynakları kapasitelerinin güçlendirilmesi genel hedefimizdir. Daha özelde ise Türk-Hollanda medyası üzerine çalışma ziyaretleri ile genel hedefimiz desteklenecektir” dedi.

Proje kapsamında Hollanda’ya Samsun’dan 1, Ordu’dan 2, Ünye’den de 7 medya çalışanı olmak üzere toplam 10 kişi gidiyor. Proje kapsamında gerçekleştirilecek bundan sonraki Hollanda ziyareti, önümüzdeki Eylül ayına planlanıyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.