son haberler

Ünye Rotary Kulübü, Engellileri Sevindirdi

Yayınlanma Tarihi: 16 Kasım 2015 okunma

Ünye Rotary Kulübü, Engellileri Sevindirdi
Gündem
1

Ünye Rotary Kulübü, belirlediği 5 engelli bireye tekerlekli sandalye hediye ederek onların sevincine ortak oldu.

Pazar günü Ünye İskele restoranında gerçekleştirilen kahvaltının ardından tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi.

Ünye Rotary Kulübü, Engellileri Sevindirdi 1Konuyla ilgili bilgiler veren Ünye Rotary Kulübü 27. Dönem Başkanı Dr. Mustafa Çakıcı, dernek olarak kişileri tespit ettiklerini ve yardımda bulunduklarını belirterek; “Engelli insanlarımız için birçok etkinlikler düzenledik. Bu etkinliğimizin amacı, engelli insanları tespit etmek ve birçok kişinin yardımlarıyla topladığımız tekerlekli sandalyeleri onlara dağıtmak. Her insan bir engelli adayıdır, bunu unutmamalıyız. Bu yüzden engelli arkadaşlarımıza elimizden geldikçe yardım etmeliyiz. Onların ihtiyaçlarını karşılamalıyız, onlarla empati kurmalıyız, onların yerine kendimizi koyarak onları anlamalıyız. Bu aşamada zor bir hayat yaşıyorlar, kendileri için mücadele ediyorlar. Bu mücadelede onlarla ortak olabilirsek, katkıda bulunabilirsek ve sevinçlerini paylaşabilirsek onlarla birlikte bizlerde mutlu oluruz.

Dernek Tespit Etti, Yardımı Yaptık
Engelli insanların ailelerinin gelir durumları, maddi  imkânsızlıklarına rağmen dernek üyemiz tespit etti. Bu araştırmayı inceleyip, 5 tane engelli kişi için terciğimizi yaptık. Engelli insanlarımıza modern bir şekilde tekerlekli sandalyeler aldık ve bu tekerlekli sandalyeleri arkadaşlarımıza dağıttık. Böyle bir faaliyet düzenledik.  Bundan sonra buna benzer birçok faaliyetlerimizde olacaktır” dedi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.