son haberler

Ünye Sivil Toplum Platformu Yol Haritasını Belirledi

Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2021 okunma

Ünye Sivil Toplum Platformu Yol Haritasını Belirledi
Gündem
0

Ünye’de faaliyet gösteren 14 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜST) yol haritasını belirledi.

Ünye Sivil Toplum Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Ünye Sivil Toplum Platformu olarak önümüzdeki 6 aylık yeni dönemin yol haritasını belirlemek üzere Platform Kurucular kurulu olarak toplanarak yeni dönemin yönetimini ve yol haritasını belirledik” denildi.

14 STK Bir Araya Geldi

Açıklamada, “Ünye Turizm İşletmecileri Derneği “ÜNTİD” Başkanı Adnan Sobi, Ünye Aktif Medya Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bölükbaş, Canik Ünye Gazeteciler Derneği “CÜGD” Başkanı Ali Öztürk – Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Arslan Güdek, Ünye Radyo İletişim Derneği “ÜNRİD” Başkanı Hakan Korkmaz, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan, Akkuş-Tuzak Derneği “AKTUDER” Başkanı İsa Türk, Ünye-Fatsa Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Ünye Temsilcisi Murat Alemdar, Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yüksel, Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı,  Ünye Gazete, Dergi, Televizyon, Radyo ve İnternet Yazarları Derneği (KALEMDER) Başkanı Musa Özgür Kıroğlu,  Ünye Bedensel Engelliler Spor Derneği (ÜNBEGDER) Başkanı Nihat Yerlikaya, DGSK İl Başkanı Oktay Fidan, Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan’dan oluşan ÜSTP Kurucular Kurulu, kurulduğu tarih olan 10 Mayıs 2021’den bu zamana kadar belli periyotlarda toplanarak istişareler yaptı.

Yürütme Kurulu Belirlendi

Kurucular Kurulu, son yaptığı toplantıda yeni dönemde alfabetik sırlamada görev alma sırası gelen Ünye Turizm İşletmecileri Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi’nin Platform Dönem Sözcülüğünü onayladı. Kurucular Kurulu Üyeleri çekilen kurada, ayrıca Yürütme Kurulunun diğer üç üyesini de belirledi. Buna göre; Ünye Aktif Medya Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Ünye Bedensel Engelliler Spor Derneği (ÜNBEGDER) Başkanı Nihat Yerlikaya, Ekmek Üreticileri Federasyonu Bölge Temsilcisi Murat Yüksel ÜSTP Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildiler” denildi.

Sobi, “Yaşadığımız Şehre Karşı Kendimizi Sorumlu, Borçlu Ve Görevli Olarak Görüyoruz”

ÜSTP Dönem Sözcüsü görevine gelen Adnan Sobi, üç Yürütme Kurulu Üyesi ile birlikte Platform olarak bu zamana kadar yapılan çalışmaları çok daha ileriye taşıyacaklarına, tek hedeflerinin herkesin severek yaşadığı ve herkesin memnun kaldığı çok daha yaşanabilir Ünye olduğuna işaret ederek; “Şehrimize yapılan hizmetleri önemli görüyoruz. Çünkü bu hizmetler şehrimizi geliştirecek, ileriye taşıyacak. Ancak hangi hizmetin nerede, nasıl yapılacağı çok önemli. Yanlış yerde, yanlış yapılan hizmetlerden doğru sonuçlar almak mümkün olmuyor. Böylelikle hem şehrimizin gelişmesinde zaman kaybı olabiliyorr, hem de çok ciddi israflar yaşanma riskleri doğabiliyor.  Biz Ünye STK’larından oluşan Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP) olarak bu anlamda duyarlılık gösteren, yanlış işlere dikkat çeken bir çalışma platformuyuz. Yaşadığımız şehre karşı kendimizi sorumlu, borçlu ve görevli olarak görüyoruz. Ayrıca yaşadığımız şehri kendimize emanet edilmiş kutsal bir değer olarak kabul ediyor; bu emaneti bozmadan, kırmadan, dökmeden bizden sonraki kuşaklara aktarmanın vebal olduğuna inanıyoruz. Bu anlayış ve şuurdan hareketle Ünye’mizin her alandaki her konusuna projeksiyon tutacak, yanlış yapılan işlere müdahil olacak, önünü almaya çalışacağız. Ünye Sivil Toplum platformu olarak işimiz siyasi alanın dışında tamamen sivil alanda gerçekleşecek; toplumun genel menfaatleri kapsamında demokratik bir anlayışla şeffaf ve herkesin gördüğü durumlarda yerine getirilecektir. Sivil duruşumuzun özünü muhalif duruş değil çözümden yana, sonuç odaklı duruş oluşturmaktadır. Topluma hizmetle görevli her kurum, kuruluş, grup ya da şahıs bizim çatışma alanımız değil çalışma paydaşımızdır. Her biriyle Ünye’ye hizmet etmek üzere işbirliği, güç birliği yapmaya her an hazır olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.