son haberler

Ünye’de ‘Akıllı Bisiklet’ Dönemi

Yayınlanma Tarihi: 20 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de ‘Akıllı Bisiklet’ Dönemi
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde ‘Akıllı Bisiklet’ projesi Ünye’de uygulanmaya başladı.

Daha önce duyurusu yapılan ve bu yönde çalışma başlatılan Akıllı Bisiklet projesinde sona gelindi. Önce istasyonlar şehrin belirli noktalarına konurken daha sonra da bisikletler yerleştirildi. Bisikletleri gören vatandaşlar ise hemen kullanmaya başladı.

İstasyonlarda ayrıca engelli araç şarj üniteleri ve cep telefonu şarj üniteleri de yer alıyor. Herhangi bir istasyondan alınacak olan bisikletle, kentin istenilen noktasına ulaşım sağlanabilecek. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Eylül’den itibaren hayata geçirdiği uygulamayla Altınordu’da uygulama başlarken Ünye’de ise yaz öncesi başlamış oldu. Ünye ilçesinde Akıllı Bisiklet Projesi kapsamında, 3 adet akıllı bisiklet istasyonu ve engelli şarj istasyonu bulunuyor. Bisiklet yolu uzunluğu 5 bin 700 metre olan proje kapsamında, toplamda 24 adet bisiklet ve 42 adet park yeri olacak.  Ünye’deki bisiklet istasyonları ise,  Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali,  Ünye Niksar Kavşağı karşısı ve  Ünye Çamlık’ta yer alacak.

Vatandaşlar Memnun

Ünye Çamlık Mevkii’ne konulan istasyonu birçok vatandaş kullandı. Hafta sonu olması nedeniyle vatandaşlar istasyonlardan kredi kartı ya da banka kartı ile aldıkları bisikletlerle tur attı. Kimi tek başına gezerken bazıları ise grup halinde günün ve bisikletin keyfini çıkardı.

Akıllı Bisiklet Uygulamasına ise en fazla sevinen Ünye’ye okumaya gelen öğrenciler oldu. Ünyeli Onur Çamoğlu uygulama ile ilgili “gençlik için çok güzel bir uygulama. Canımız sıkılıyordu. Bugün yürüyüşe çıktık. Bisikletleri görünce hemen kiraladık. Bisikletler de güzel olunca bize keyfini çıkarmak kalıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

İstanbul’dan Ünye’ye Üniversite okumak için gelen Yunus Emre Yılmaz ise “arkadaşlarla gezerken bisiklet uygulamasını gördük. Bugün ilk defa gördük ve hemen kiraladık. Güzel bir uygulama olmuş. Canımız sıkılınca stres atıyoruz. İstanbul’da bisikletlerimiz var ama buraya getiremediğimiz için sıkıntı çekiyorduk artık getirmemize gerek kalmadı” dedi.

Yine İstanbul’dan Ünye’ye Üniversite okumak için gelen Cihan ise “vatandaşlar için ve biz öğrenciler için gerçekten güzel bir uygulama düşünülmüş. Memnun olduk. Bunun gibi sosyal aktivitelerin olduğu projelerin hayata geçmesini diliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Bisikletler abonelik üzerinden kullanılabiliyor. Banka kartı ya da kredi kartı ile kayıt olduktan sonra bisikletleri istediğiniz sürenin parasını ödeyerek kullanabiliyorsunuz. Yarım saati 1 TL olarak belirlenen uygulamanın ise vatandaşlar uygun olduğu görüşünde.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.