son haberler

Ünye’de Alternatif 19 Mayıs Töreni

Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2018 okunma

Ünye’de Alternatif 19 Mayıs Töreni
Gündem
0

Ünye’de bazı siyasi parti ve sivil toplum  örgütleri alternatif bayram kutlamasını bu bayramda da sürdürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Yardım Sevenler Derneği ve Alevi Kültür Derneği yöneticileri ve üyeleri Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Başta CHP ve STK’lar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kurum temsilcileri açıklama yaptı.

“Cumhuriyet Halk Partisi Tükiye’nin Bugün İçinde Bulunduğu Tarihi Sorumluluğunun Farkındadır”

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral açıklamasında, “milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle yanan işgale karşı boyun eğmeyen mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışıdır. Ulu önder Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus tarihini değiştirmiştir. Ulusumuz kadını erkeği, genci yaşlısı, çocuğuyla bu gün ki tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. Ancak son yıllarda ulusumuzun içeri egemenliğini dışarıda bağımsızlığının simgesi olan cumhuriyet değerleri milli bayramlarımızla beraber sistematik bir şekilde belleklerden silinmeye unutturulmaya, içi boşaltılmaya çalışılmaktadır. Cumhuriyetin demokrasi ve hukuk devletinin karşısındaki en büyük tehdit sözde milli irade adı altında siyaseti ve devletin tekerini almaya çalışan mevcut iktidardır. Özgürlükçü ve çoğulcu demokrasiyi tehdit eden siyasi iktidar başkanlık sistemi adı altında tek adamlık sistemini getirmek istemektedir, ve bütün iktidarlığı yasallık görüntüsü adı altında hukuksuzluğu devleti yöneltme görüntüsü adı altında kefirliği, kalkınma görüntüsü adı altında rampa yaşamını topluma dayatan bir düzen kurmuştur, ülkemizde baskıcı bir rejime karşı güçlükler ayrılığını çoğulcu ve barış içinde bir arada yaşama kültürünü savunacak yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç vardır. Ülkemizde büyük dönüşümleri sağlayan, Cumhuriyeti kuran ve egemenliği halka veren cumhuriyet halk partisi tükiyenin bugün içinde bulunduğu tarihi sorumluluğunun farkındadır. Yüreğinde cumhuriyet değerlerini taşıyanların Mustafa Kemal Atatürk’ün astığı çağdaşlaşma yolunda ilerleyenlerin geçmişinden güç alan ama yüzü her zaman geleceğe dönük olan Ülkenin çağdaş insanları olarak söz veriyoruz. Cumhuriyet meşalesini ilelebet yaşatacak, yakacak, özgürlük, adalet, refah ve barış içinde parlak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“19 Mayıs 1919 Türk Milletinin Adeta Yeniden Doğduğu Kutlu Bir Gündür

ADD Ünye Şubesi adına konuşan Gökhan Atay, “Büyük bir askeri zafer ile beraber ulusal ve demokratik devrimlerin başlangıç tarihidir 19 Mayıs. “Tam bağımsızlık anlayışı ve inancı ile ulusal kurtuluş mücadelesinde yola koyulan tarihtir 19 Mayıs.“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bu kutsal kavganın başından sonuna kadar her konuya “tam bağımsızlık“ tutkusu ile bakmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olabilmesinin ana koşulu olarak yine tam bağımsızlığı işaret etmiştir. Bugün Türkiye ne yönden bakarsanız bakın; ne acı ve ne yazıktır ki, bu bağımsızlık bilincinin çok uzağındadır. Tarih bizlere defalarca göstermiştir ki; Atatürk’ü anlamaktan vazgeçtiğimiz hatta onun ilke ve görüşlerinden uzaklaştığımız her an ülkemizin başına büyük musibetler gelmiştir. Ne zaman ki Atatürk’ü idrak ettik, ne zaman ki Atatürk’ün izinden hareket ettik, işte o zaman kurtuluş çok yakınlarda olmuştur. 19 Mayıs 1919 Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyada ki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ünye ADD olarak 19 Mayıs 1919’un; 99. Yıldönümünde aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayram’ını en içten duygularımızla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.