son haberler

Ünye’de Basketbol Heyecanı Başladı

Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2021 okunma

Ünye’de Basketbol Heyecanı Başladı
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası Sokak Basketbol Turnuvası protokolün atışı ile başladı. İlk karşılaşma ise AKİSDER ile Anadolu Kartalları arasında yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sokak Basketbolu Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Fikstürü belli olan turnuvanın açılışına Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Ordu Gençlik ve Spor il Müdürü Mustafa Genç, Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Aydın Kuyumcu, Ordu ASKF Başkan Yardımcısı Murat Ülgen kurum amirleri, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

16 Takım Kupa İçin Mücadele Edecek

Turnuvaya 12 erkek, 4 bayan takımı katılırken erkekler 3 grupta bayanlar ise 1 grupta rakipleriyle eşleşti.

“Ünye Belediyemize Teşekkür Ediyorum”

Gençlik ve Spor Ordu İl Müdürü Mustafa Genç yaptığı açıklamada, “Ünye Kaymakamlığımız öncülüğünde genç kardeşlerimize bu fırsatları verdiği, böyle güzel organizasyonlar düzenledikleri için Ünye Belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu turnuva geleneksel hale gelecek. Gençlerimizde burada hünerlerini sergileme imkanı bulacaklar. Organizasyonda emeği herkese teşekküre ediyorum” dedi.

“Geleneksel Hale Getireceğiz”

Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel, “Geleneksel hale getireceğimiz Cumhuriyet kupası Sokak Basketbol turnuvası açılış törenindeyiz. Turnuvaya katılan tüm daire amirlerimize ve Ünye halkımıza teşekkür ediyorum. Katılan takımlarımıza başarılar diliyorum. Ünye’deki sporseverlerimize iyi seyirler diliyorum” dedi.

“Sporu Kitlelere Yaymak Önem Taşıyor”

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise şunlar söyledi; “Turnuvanın düzenlenmesi emeği geçen başta belediyemiz olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sporu kitlelere yaymak önem taşıyor. Bütün toplumun sağlıklı olabilmesi spor ile mümkün olabiliyor. Spor aynı zamanda kişilerin sosyalleşmesi anlamında da önemli bir yol. Turnuvaya katılan bütün sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sırasıyla basketbol potasına basket atmaya çalıştı. Protokolün atışının ardından turnuva başladı. İlk karşılaşmada bayanlar grubundan AKİSDER ile Anadolu Kartalları karşı karşıya geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.