son haberler

Ünye’de Çamlık İçin Siyasi Hareketlilik

Yayınlanma Tarihi: 8 Ağustos 2017 okunma

Ünye’de Çamlık İçin Siyasi Hareketlilik
Gündem
0

Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı çamlık için düşünülen projenin yanlış olduğunu siyasi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek anlatıyor. İlçe Başkanı Özgür Şahin ve yönetim kurulu üyeleri Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başta olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Şahin ve beraberindekilerin ilk durağı Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın ve partililer tarafından karşılanan Saadet Partililer çamlık projesini konuştu.

Başkan Şahin “Endişeliyiz!”

Ziyarette konuşan Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Son günlerde Ünye’mizde gündem çamlık. Biz de Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı olarak siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ederek Ünye’nin ortak sorunu hakkında görüşlerimizi belirtiyoruz. Tabi çamlık dediğimi zaman 60-70 yıllık yeşil alanımız hem Ünye’ye hem Karadeniz’e hem de Türkiye’ye hizmet ediyor. Maalesef Büyükşehir Belediyesi’nin oraya uygulayacağı projeye bakıldığı zaman çamlığın artık halkımız tarafından kullanılmayacağı endişesi bizde oluşturdu. Çamlığı halkımızın rahatlıkla kullanması gerektiğine inandığımız yerdir. Bu bağlamda da çamlığın bir ranta dönüşmemesi ve halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bir çalışma yürütülmesini istiyoruz. Ünye’nin gündeminde olan çamlık ile ilgili ulusal medyada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın yaptığı açıklama bizi üzmüştür” dedi.

 CHP’li Yalçın “Çamlığa Sahip Çıkacağız”

CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın ise “ben çok gururluyum. Çünkü Ünye’nin müşterek bir konusu ortaya atıldığında siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkes sırt sırta veriyor. Ben Ünye Kent Konseyi’nin Perşembe günü çamlıkta düzenleyeceği programı önemsiyorum. Bu çağrıya da her kesimin destek vermesi lazım. Çamlık Ünye için önemli olduğu kadar bölge için de önemlidir. Bu nedenle Ünye’nin önemli bir yeri olan çamlıkta halka rağmen bir proje yapılamaz. Çamlığa kadar bungalov ev mi kalmadı? Çınarsuyu’nda var, yetmiyor mu? Ünye’de kamuya açık hiçbir kalmadı artık. Ünye kamuoyunun oraya sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

“Biz Üzüntülüyüz, Üzgünüz”

Saadet Partililerin bir sonraki durağı Ak Parti oldu. Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ile düşüncelerini paylaşan Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, “çamlıkta yapılan ağaç kesimleri ve oraya uygulanacak projenin hayata geçirilme ısrarı bizleri derinden üzmüştür. Ünyelilerin çamlık konusunda hassasiyetine rağmen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın çamlık için ‘mega proje hayata geçecek’ açıklamaları yüreğimizi acıtmıştır. Biz biliyoruz ki ‘kıyametin kopacağını haber alsanız dahi elinizdeki fidanı dikmekten vazgeçmeyin’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Ancak böyle bir ümmetin evlatları da mevcut ağaçları kesiyor, biz üzüntülüyüz, üzgünüz. Burasının bir mesire alanı olarak Türkiye’den gelen insanların kullandığı bir alan olarak kalması doğal olarak kalması tabi ki bizim en büyük talebimiz” dedi.

“Bu projeye Bende Karşıyım!”

İnsanların çamlıkta kendini bulduğunu ifade eden Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ise “ben ailelerin sabahlara kadar orada oturduğunu görüyorum. İnanın çok mutlu oluyorum. Ramazanda inanın çamlığın her noktasında iftar açıldı. Hatta aşırı yoğunluktan içeri giremeyen vatandaşlarımız benim otoparkımı kullanıyor. Ben bu kalabalığı ilgiyi gördükçe çok mutlu oluyorum. Yerli ve yabancı bir çok turistin kullandığı alanda yapılacak çalışmalar bu yüzden önemli. Ben çamlıkta mevcut motel ve restoran yerine bir restoranın yapılmasını destekliyorum. Hatta Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz seçimden sonra kamuoyuna sunduğu projede sadece restoran yapılması vardı. Ancak şimdiki projede ise çamlık içinde çok sayıda yapının yapılacağı görülmekte. Bu benim ve hiç kimsenin tasvip etmeyeceği projedir. Eğer bugünki kamuoyuna yansıyan proje yapılacaksa biz buna karşıyız” dedi.

Başkan Ergün ayrıca Ünye Kent Konseyi’nin Perşembe günkü çağrısına da değinerek “biz de bu programa katılmayı düşünüyoruz. Ancak dışarıdan bir müdahale olursa ya da olayı gezi parkı gibi provakatif şekle dönüştürürlerse biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“Proje Lokantanın Ve Motelin Bulunduğu Alana Uygulanabilir”

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin ve partililer Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek çamlık ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Başkan Durmuş Zor “bu bölge insanının mutlu olacağı projelerin hayata geçirilmesi gerekir. Mutlaka Büyükşehir bu projeyi hazırlarken meclislerini bilgilendirmiştir. Burada hepimize düşen görev sembolik olarak seçilmeyle kalmayıp seçilmişliğimizin gereğini yerine getirmek zorundayız. Ben hem Ünye Belediye Başkanımız ve belediye meclisimiz hem de Büyükşehir Belediyesi’nin meclisi artı bizi orada temsil eden arkadaşlarımızın hassasiyet göstereceklerine, kamuoyunun bu tepkisini ya da en azından doğru tavrının iyi algılanacağına inanıyorum. Mutlaka projeler uygulanmak üzere yapılır ama revize edilmez şeyler değildir. Yanlış yapılmış olabilir yenisiyle değiştirilebilir. Kişisel kanaatim orada var olan lokantanın ve motelin bulunduğu bir alan olan 1500-2000 metrekarelik kısma yapılacak bir proje olabilir. Geride kalan 60-65 bin metre karelik alansa orası 50-55 bin metrekaresine dokunulmaması gerekir. Projede yer alan ve o alana serpiştirilmiş yapılar aynı zamanda o bölgeye küçük çaplı mühürler vurulması anlamına gelir ve kontrol altında tutuyorlar anlamına gelir. ben de kişisel olarak bunun doğru olmadığını ifade ediyorum” dedi.

“Çamlık Kamu Malıdır”

Saadet Partililer son olarak Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ile görüştü. Düşüncelerini Kaymakam Güney’e ileten Başkan Özgür Şahin, “Ünyeliler olarak burasının daha ziyade kamu malı olarak görülmesi lazım. Kamunun önüne set çekilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu bölgenin 49 yıllığına özel kişi ya da kurumlara devredilmesi demek hiçbir vatandaşımızın oraya gidip sağlıklı bir şekilde gezintisini yapamayacak demektir” dedi.

“Ortak Bir Paydada Buluşulur Düşüncesindeyim”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “toplumun farklı kesimlerinin, toplumun genelini ilgilendiren konular konusunda fikirlerini demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde hukuk kaidelerine uygun bir şekilde ifade etmesi ilgili makamlara bunu iletmesi en doğal hakkıdır. Ünye çamlığı Ünye’yi sembol eden değerlerden bir tanesidir. Ne Ünyeliler ne de yerel yönetimler çamlığın bu özelliğine halel getirecek en ufak bir davranış içerisinde bulunmayacaklarına inanıyorum. Sizler vatandaş olarak sivil toplum örgütleri olarak isteklerinizi meşru vasıtalarla dile getireceksiniz, ilgili yetkili belediyeler de yine bu talepleri kendi karar mercilerinde değerlendirip yine hukuk çerçevesinde halka hizmet noktasında hizmetlerini yerine getirecekler. Burada Büyükşehir Belediyesi de Ünye halkı da Ünye’nin menfaatine olacak bir talep noktasındadır. kimse Ünye’nin kötülüğünü istemez herkes daha güzel olsun gayreti içerisindedir. Bizim de olaya bakışımız hukuk çerçevesindedir. Büyükşehir Belediyesi de burada bir hizmet yaparken hukuk çerçevesinde hizmetini yapmalıdır. Biz taraf değil, hakemiz. Herkes Ünye için Ordu için daha güzel olan fiilleri icraatları ortaya koyar. Netice itibariyle ortak bir paydada buluşulur düşüncesindeyim” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.