son haberler

Ünye’de Doğalgaz Açılışa Hazırlanıyor

Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2017 okunma

Ünye’de Doğalgaz Açılışa Hazırlanıyor
Gündem
0

Ünye’de yaşayanların dört gözle beklediği doğalgaz çalışmalarında bugün yeni bir gelişme yaşandı. Saca Mahallesi’nde bulunan ana istasyondan Çınarlık Mahallesi’nde bulunan Gogina Parkı’nın yanındaki kitleme noktası diye tabir edilen istasyona gaz basıldı.

Her iki istasyonda güvenlik önlemleri üst seviyede alınırken yetkililer tarafından gaz kontrolü yapıldı. Gogina park civarı güvenlik şeridi ile çevrilirken, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı bir itfaiye aracı ve ekip, olası bir yangına karşı hazır bekletildi. Ayrıca ambulans ve sağlık ekibi de çalışmanın yapılacağı alanın yanında hazır bulunduruldu. Doğalgaz firması ekipleri kontrollü bir şekilde ana istasyondan Çınarlık Mahallesi’ne doğalgaz gönderdi.

Basınç ayarlama sırasında çıkan yüksek basınç sesi mahalle sakinleri tarafından da duyuldu.

Açılış Önümüzdeki Günlerde

Yapılan çalışmaların açılış öncesi hazırlık çalışmaları olduğu öğrenilirken, açılış zamanının ise net olmamakla birlikte önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor. Yapılacak olan açılış ile Ünye resmen doğalgazına kavuşmuş olacak. Açılışın ardından 4-5 aylık çalışma ile Ünye’nin bir kısmında doğalgaz kullanılmaya başlanılacak. Çınarlık Mahallesi’ndeki basınç ayar noktasında bundan sonra doğalgaz aktif olacak. Ekipler Çınarlık Mahallesi’nin ardından daha önce kurulan diğer noktalarda da basınç ayarlaması yaptı.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.