son haberler

Ünye’de Düğün Sezonu Festival ile başladı

Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2018 okunma

Ünye’de Düğün Sezonu Festival ile başladı
Gündem
0

Ünye’de faaliyet gösteren birçok sektörün bir araya gelerek başlattığı düğün festivali ile 2018 yılı düğün sezonu resmen başladı.

Atik Otel’in ev sahipliğinde bu yıl ilk defa düzenlenen Düğün Festivali’nde, Ünye’de hizmet veren Kuyumcular, mücevherciler, gelinlikçiler, pastaneler, moda evleri ve Matbaalar yer aldı.

Düğün Festivalinin açılışına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da eşleriyle katıldı.

“Evlenecek çiftlere ciddi katkı sunabilecekleri ürünleri görüyoruz”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Düğün Festivali”nin açılışında yaptığı konuşmada, festivalin düğün yapacak birçok kişiye kolaylık sağlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Evlilik esnasında neyi nerden alalım, nasıl olacak, davetiye, gelinlik nasıl olacak, hangi mekânı kiralayacağız şeklinde bir telâşe yaşanıyor. Bugün burada baktığımızda firmalarımızın yeni evlenecek çiftlere ciddi katkı sunabilecekleri ürünleri görüyoruz. Ünye Belediyesi olarak 2017 yılı içerisinde 863 nikâh kıydık. Bu ciddi bir rakam,  bu yıl daha fazla artacaktır. Bu firmalar eşlerimizin seçimlerini kolaylaştıracak, düğün telaşından onları biraz uzaklaştırmış olacaktır. Buraya katılan firmalarımıza teşekkür ediyorum. Organizeyi yapan Atik Otel’e teşekkür ediyorum. Güzel bir düşünsel yapıyı ortaya çıkarmışlar. Bizimde Ünye’mizde değişim olsun, dönüşüm olsun ifademize uyan bir yaklaşımı ortaya koymuşlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“İlk olma noktasında iddialı diyebileceğimiz bir organizasyon”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, ilk olması bakımından iddialı bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi: “İlçemizde de düğün sezonu dediğimiz yaz mevsiminde gerek ilçemizde ikamet eden hemşerilerimizin düğünleri, gerekse gurbette yaşayıp düğün için memleketlerini tercih eden hemşerilerimiz yoğun bir düğün sezonu yaşanmasına vesile oluyorlar. Bu anlamda ilk olma noktasında iddialı diyebileceğimiz bu organizasyonumuz Ünye’miz ki güzelliği ve çeşitliliği ile kendisinden Karadeniz Bölgesinde söz ettirecek farkındalığı ile düğün turizmine, düğün organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek bir kapasiteyi içinde barındırıyor. Ünye’de farklı noktalarda trafik yoğunluğuna da yol açmayacak kır düğünlerine ev sahipliği yapabilecek mekânların sayısının arttırılması gerektiği kanaatini taşıyorum. Bu organizasyonun ilçemizde düğün sezonundan daha çok düğünün icra edildiği, ilçemizin hizmet sektörünün her kesiminin bundan pay aldığı bir sezonu yaşaması diliyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu sezonda evlenecek bütün çiftlere mutluluklar diliyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve fuar katılımcıları tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Düğün Festivali bu akşama kadar devam edecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.