son haberler

Ünye’de Film Çekimi Başladı

Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2017 okunma

Ünye’de Film Çekimi Başladı
Gündem
1

www.unyetv.net/ÖZEL HABER

Ünye’de çekimlerine başlanan “Ters Biraderler” adlı komedi filmine halk yoğun ilgi gösteriyor.

Geçtiğimiz haftalarda duyurusunu yaptığımız ve ünlü oyuncuların yer aldığı “Ters Biraderler” adlı komedi filmi çekimleri, Orta Çarşı’da bulunan Şekerci Metin olarak tanınan mekân önünde başladı. Halkın meraklı bakışları arasında başlayan çekimlerin 16 gün sürmesi bekleniyor.

Filme ilişkin bilgi veren Ters Biraderler Senaristi Ata Cilli, Ünye’yi çok sevdiklerini ifade ederek; “Hocamızla birlikte güzel bir proje için davet edildik. Gayet komik ve güzel bir Projemiz var. İki kardeşin arazilerinden geçen yoldan dolayı komik olayları kaleme aldık. Filmimizin adı Ters Biraderler.  Hocamız da senaryoyu gördükten sonra ‘bu işte ben de varım’ dedi. Bunun üzerine ekibimizi topladık ve Ünye’ye geldik. Biz Ünye’de insanlar tarafından güzel karşılandık. Bugün sete başlarken insanların bu heyecanını da gördük. Gerçekten Ünye bu tarz işlere aç bir memleket. Biz Ünye’yi çok sevdik ben kendi adıma konuşuyorum. Karadeniz’in güzelliği hırçınlığı ve yeşilin birleşimi bize burayı sevdiren unsurlar. Ben şahsen Ünye’de bir evimin olmasını isterim” dedi.

Yol Davası, Namus Davası Oldu

Ters Biraderler Senaristi Ata Cilli ayrıca, yaşadıkları zorluklara rağmen film sözünün tutulacağını ve vizyona gireceğini belirterek; “Gökhan ve Rıdvan arkadaşlarımız Ünyeli olduğu için Ünye’de bir filmin çekilmesine ön ayak olmuşlar. Ünye’de birçok görüşmeler yapmışlar. Sözler verilmiş ancak bu sözler yerine getirilmemiş. Biz bunun da sıkıntısını yaşıyoruz. Şimdi Ünyeliler de filmin çekileceğini duymuş. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi tabi ki kötü bir durum. İşi iptal etseler bu arkadaşların artık Ünyelilerin gözünde ki durumu dolandırıcılık olur. Kimse bu duruma düşmek istemez. Çünkü gerçekten insanlar hayatlarında onuru, namusu ve şerefi için yaşarlar. Bu arkadaşlar üzerlerine düşeni yapmışlar ancak diğer taraftan verilmeyen sözler de var. Buna rağmen arkadaşlar işi namus boyutuna getirerek kendi zararlarına da olsa işi tamamlayacak. Aslında bu filmin gerçek adı Yol Davası değil Namus Davasıdır. Bu iş yapılacak ve Ünye halkına verilen sözler tutulacak.

“Sürpriz Oyuncular Olacak”

Filmin oyuncularına değinecek olursak tabi ki film Ünye’de geçtiği için öncelikle başrol oyuncularımız Rıdvan Gülay ve Gökhan Demir kardeşlerimiz Ünyeli oyuncular olarak yer almakta. Bunun yanı sıra herkesin yakından tanıdığı, bildiği ve severek izlediği oyuncu kadromuzun bir kısmı şu isimlerden oluşuyor; ‘İşler Güçler’ dizisinden tanıdığımız Sadi Celil Cengiz, Ahmet Dursun, Ayhan Taş yine Kolpaçino filminden tanıdığımız GDO Karakedi karakteri olarak bilinen Volkan Başaran, Deniz Yıldızı dizisinden tanıdığımız Başak Akbay, Paramparça dizisinden tanınan Funda Dönmez. Bu arkadaşlarımız dışında da sürpriz oyuncular olacak” dedi.

“250 Sinema Salonunda Vizyona Girecek”

Filmin Yönetmeni Hamza Yaman ise filmin tamamlanmasının ardından 250 sinema salonunda vizyona gireceğini ve şimdiden kanallarla görüşme yaptıklarını ifade ederek; “Planladığımız çekim takviminde 14 günlük bir çalışmamız olacak. Ancak ilk gün hava muhalefeti yaşadık ancak biz bunları da göz önünde bulundurarak planlamalarımızı yaptık. Film tamamlandığında ilk etapta Türkiye genelinde 250 sinema salonunda gösterime girecek. Daha sonra Türkiye üzerinden yayın yapan birçok kanal ile şu anda ön görüşmelerimiz sürüyor. Film sinemada yayınlandıktan sonra hangi kanal ile anlaşacağımız belli olacak. Ekim ayı gibi vizyona girmeyi planlıyoruz. Film çekimi kadar vizyona gireceğimiz tarihte önemli. Ancak şuan için kesin olarak tarih belirlemedik” dedi.

“Ünye’yi Film İçin Bir Taze Kan Olarak Görüyorum”

Filmlerin hep aynı mekânlarda çekildiğini ve Ünye’nin bu konuda taze kan olduğunu vurgulayan Yönetmen Hamza Yaman, “Ünye çok güzel yer. Ben Bartınlıyım. İş için birçok şehirde çalıştım ve hep bozkır ikliminin hâkim olduğu şehirlerdi. Filmin Ünye’de çekileceğini öğrendiğimde mutlu oldum. Karadeniz film için çok fazla kullanılmıyor. Senaryonun da güzel olduğunu görünce bu işe soyunduk. Güzel ve keyifli bir iş çıkartıp Ünye’nin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Birçok şehirde çekilen filmlerin dokusu artık biliniyor. Ünye bu konuda biraz daha bakir durumda ve güzel bir şehir. Ünye’yi film için bir taze kan olarak görüyorum” dedi.

 

Ünye’de Sinema Filmi Çekiliyor

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.