son haberler

Ünye’de Metrekarye 210 Kg Yağmur Yağdı

Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2016 okunma

Ünye’de Metrekarye 210 Kg Yağmur Yağdı
Gündem
0

Ordu’nun Ünye ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle ilçenin bir çok yeri sular altında kaldı. Çok sayıda işyeri ile evlerin zemin katlarını su bastı.

5

Ünye’de gece başlayan ve sabaha kadar etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Metrekareye yaklaşık 200 kg yağmur yağdığı Ünye’de dereler taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Yağmur nedeniyle çok sayıda iş yerini su bastı. İlçenin Fevzi çakmak mahallesinde evlerin zemin katları su ile doldu.

İlçede altyapı çalışmaları devam eden Hükümet Caddesi ve Çınarlık Caddesi de yağan sağanak yağmurdan en çok etkilenen yerler oldu.

Çatalpınar Mahallesi’nde yamaçlardan akan suların getirdiği taş ve molozlar nedeniyle Ünye-Niksar Karayolu trafiğe kapandı. Ekiplerin iş makineleri ile yolu temizlemesinin ardından yol kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.

Ünye belediyesi, sağanak yağmur nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sürekli, anonslarla vatandaşları uyarıyor.

Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 14Öte yandan; Ünye Belediyesi ile Ordu Büyükşehir belediye ekipleri ve itfaiye bir çok noktada su tahliyesi yapıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye’de aşırı yağmur nedeniyle Fatsa ve Altınordu’dan Ünye’ye takviye ekipler gönderdi.

Çok Sayıda Ekip İş Başında

Ünye ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tıkanan logarları açmak için yoğun çaba sarf ederken, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, etkili olan sağanak nedeni ile taşkınların yaşandığı alanlarda incelemelerde bulundular.

Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 8Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, sel ve taşkınlar nedeniyle yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek için çok sayıda belediye ekiplerinin başta selden en çok etkilenen Fevziçakmak mahallesi olmak üzere bir çok noktada çalışmanın sürdüğünü belirtti.

Otomobil, Çöken Duvarın Altında Kaldı

Ünye’de Saray Caddesi Tepe Camii mevkiinde yol kenarındaki istinat duvarı park halindeki otomobilin üzerine yıkıldı. Aşırı yağmurdan kaynaklanan göçme nedeniyle otomobilde hasar oluştu.

 

Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 15Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 2Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 3Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 4Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 6Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 7Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 9Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 10Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 12Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 13Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 11Ünye’de Sel Hayatı Felç Etti 16

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.