son haberler

Ünye’de Muhtarlar Günü Kutlaması

Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2017 okunma

Ünye’de Muhtarlar Günü Kutlaması
Gündem
0

19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Ünye’de tören ve ziyaret programları düzenlendi. Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından muhtarlar Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı ziyaret etti.

2015 yılında Başbakanlık genelgesiyle kutlanmaya başlayan 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Ahmet Ekici’nin anıta çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.

Programda konuşan Başkan Ekici “19 Ekim tarihi, 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19  Ekim gününün hükümetimiz tarafından “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce, en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir. 19 Ekim Muhtarlar gününün ilan edilmesinde, muhtar ödeneklerinin iyileştirilmesinde, sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesinde, silah ruhsatlarında alınan harçların alınmaması çalışmalarında muhtarlara yakın ilgi alaka göstererek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde misafir etmesinde başta Cumhurbaşkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. İlçemizde 85 mahalle muhtarı, ilimizde 725, Türkiye genelinde ise 50 373 muhtar görev yapmaktadır. En demokratik seçim olan muhtarlık seçimleri seçim yasasıyla liyakat esasına altı aylık oturum mecburiyeti olduğu gibi adli sicil kaydı evraklarıyla adaylık başvurusu yapılması zorunluluğu getirilmelidir. Muhtarların yıllık izinleri olmalı ve yasayla belirlenmelidir” dedi.

Ekici’nin konuşmasının ardından tören sona ererken Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi yönetimi daha sonra Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamlarında ziyaret etti.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Ahmet Ekici, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kurum amirleri katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.