son haberler

Ünye’de Nostaljik Sinema Günleri

Yayınlanma Tarihi: 31 Temmuz 2015 okunma

Ünye’de Nostaljik Sinema Günleri
Gündem
0

Ünye Belediyesi Açık Hava Sinema Günleri’nin startını verdi. Ünye Atatürk Parkı’nda “Babam ve Oğlum” filmi ile start verilen sinema günleri, 26 Ağustos tarihine kadar sürecek.

Ünye Belediyesi nostaljik bir kültürel etkinliğin startını verdi. Atatürk Parkı’nda kurulan dev perdenin ilk filmi “Babam ve Oğlum” oldu. Sinema günlerinin ilk film gösterimini; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kan Bağış Kampanyası için Ünye’de bulunan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile çok sayıda sinemasever izledi.

30 Temmuz’da başlayan ve 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan sinema günlerinde gişede büyük başarı yakalayan, ağırlıklı olarak komedi ve dram tarzı filmler izleyici ile buluşturulacak. Bir ay boyunca her akşam bir filimin beyaz perdede gösterileceği sinema günlerinde, Babam ve Oğlum, Selvi Boylum Al Yazmalım, Vizyontele, Hababam Sınıfı gibi onlarca film gösterilecek.

Anons Araçları da Nostaljik
Ünye Belediyesi’nin Açık Hava Sinema Günleri’nde nostaljik filmlerin gösteriminin yanı sıra, sinema günlerine davet de son derece nostaljik düşünülmüş.

Sinemanın en popüler olduğu dönemde olduğu gibi araçlara afişler yapıştırılarak anonsla halk sinema günlerine davet ediliyor. Eski model minibüsler kiralayan Ünye Belediyesi, araçları film afişleri ile donatıp, kurduğu ses sistemi ile halkı açık havada film izlemeye davet ediyor.

“Bir Ay Nostaljiyi Yaşayacağız”
Ünye’nin kültüründe açık hava sinemasının ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Televizyonun olmadığı dönemlerde Ünye’de açık hava sineması son derece ilgi gören yaz aylarının önemli etkinliklerinden biriydi. Biz de bu nostaljiyi yeniden yaşamak, genç nesile bu güzelliği göstermek adına nostaljik açık hava sinema günlerini başlattık. Ünye bir ay boyunca tam anlamıyla nostaljik günler yaşanacak. Tam bir nostalji havasında gerçekleştirilen sinema günlerinde vatandaşlarımız ailesi, çocukları, eşi ve dostuyla beraber bir araya gelerek farklı ve keyifli bir akşam yaşayacak. Toplumu birbiriyle kaynaştıran, toplumsal bağları güçlendiren, bireyi ben duygusundan çıkarıp biz duygusuna taşıyan bu tür hizmetleri çok önemsiyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.