son haberler

Ünye’de Öğretmenlerin Günü Kutlandı

Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2017 okunma

Ünye’de Öğretmenlerin Günü Kutlandı
Eğitim
0

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ünye’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 23 Kasım 2017 Perşembe günü ahrete intikal eden öğretmenlerin ruhuna mevlidi şerif okunurken emektar öğretmenler de Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ziyaret edildi.

Anıta Çelenk Koydular

Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal genç öğretmenlerle birlikte anıta Öğretmenler Günü çelengi koyarken saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören sona erdi. Törene Daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmenler Ant İçti

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Ünye Ticaret Meslek Lisesi Salonu’nda devam etti. Buradaki programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başta olmak üzere daire amirleri ve protokol mensupları katıldı. Programda çeşitli etkinlikler yer alırken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ticaret Lisesi Öğretmenlerinden Hüseyin Hatipoğlu yaptı.  Hatipoğlu konuşmasında öğretmen-öğrenci-veli ilişkisine değinerek, “öğretmenin öğrencisiyle kurduğu ilişki bir zaman dilimi ya da bir alanla sınırlandırılamaz. Öğretmenin gözünde henüz ilkokuldaki bir çocuk bile yıllar sonra hayatın içinde yer alacak bir bilim insan, sanatçı, spor adamı olabilir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ise yaptığı konuşmada, “öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine yetecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan topluma arkasını dönmeden sürekli toplumun önünde giden bir gönül elçileridir” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Öğretmenler Günü programında yaptığı konuşmada, “bizim eğitimden başka, ilim, irfandan başka yolumuz yoktur olamaz. Eğitim ve öğretim dediğimizde en önemli unsur, başrol, bu konunun sahibi tabi ki öğretmenlerdir. Teknoloji ne kadar gelişse de ne kadar değişik eğitim materyalleri üretilse de öğretmenin yerini hiçbir şey alamaz. Öğretmenin yerini hiçbir şey dolduramaz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan gösteriler sunulurken programda yeni atanan öğretmenler ant içti. Programda ayrıca ödül töreni de yapıldı. Başarılı öğretmen ve idarecilere belgeleri protokol tarafından verildi. Program koronun söylediği öğretmenler günü konseriyle sona erdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.