son haberler

Ünye’de Okuma Yazma Seferberliği

Yayınlanma Tarihi: 14 Şubat 2018 okunma

Ünye’de Okuma Yazma Seferberliği
Eğitim
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2008 yılında ana kız okula kampanyasının ardından şimdi de okuma yazma bilmeyen kalmasın kampanyası başlatıldı.Türkiye genelinde başlatılan kampanya Ünye’de Ünye Kaymakamlığı himayelerinde yürütülecek. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney projenin tanıtımında yaptığı konuşmada Ünye’de halen 8130 kişinin okur yazar olmadığını belirterek “amacımız bu kişilere ulaşarak sayıyı en aza indirmek” dedi.

“1 Milyonluk Eğitim Ordumuzla Cehalete Karşı Savaşıyoruz”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Türkiye genelinde okur-yazar oranları ve bununla ilgili yapılan çalışmaları değerlendirerek şunları söyledi; Okuma yazma öğrenmek günümüz bilgi çağında insanlarımızın bilgiye ulaşmalarında sağlıklı bilgi sahibi olmasında kendini ifade edip hak ve yükümlülüklerini öğrenmesini ve yerine getirmesinde en önemli unsur ve vasıtadır. Bilgi çağının en hızlı bir şekilde yaşanıp geliştiği günümüzde, okuma yazma bilmenin ehemmiyeti, önemi çok  net bir şekilde hepimizin malumudur. Günümüz Türkiye’sinde eğitime ve öğretime çok ciddi yatırımların yapıldığı, 1 milyonu aşan eğitim ordumuzla cehalete karşı büyük bir savaş verdiğimiz ülkemizde maalesef eğitimde hedeflediğimiz noktalara ulaşmadığımızı istatistiki verilerle görmekteyiz”.

Ana-Kız Okula Kampanyası’nda %5’lik başarı

“2008 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Ana Kız Okuldayız Kampanyası’ ile Türkiye genelinde okuma yazma bilmeyen oran % 9.24 iken bu rakam 4 yıllık çalışma neticesinde 2012 yılı sonu itibariyle %4,93’e düşürülmüştür. Bu kampanya ile yaklaşık %4,5-5 oranında ciddi bir başarı yakalanmıştır. Ünye’de ise kampanyanın neticeleri görülmüş, 2010-2011, 2011-2012 yılları içerisinde 260 kursa 5500 kişi katılmış, 3800 kişi belge almaya hak kazanarak okur yazar olmuştur.”

“Ünye Hem Okuyor Hem Yazıyor Kampanyasıyla 8130 Kişiye Ulaşmayı Hedefliyoruz”

Okuma-yazma seferberliğinin yeni kampanya ile devam ettiğini ifade eden Kaymakam Güney, “bu kampanyada Ünye’de okuma-yazma bilmeyen 8130 kişiye ulaşarak kurslar düzenleyeceğiz. Önce bu kişileri tespit edeceğiz. Bunun süresi de yaklaşık 2 aydır. Okullarda başta okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz, mahallelerde muhtarlarımız ve din görevlilerimiz bu tespit işlemini yapacaktır. Bu anlamda hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu tespit çalışmasında hedefimiz %95’tir. Kurslarda ulaşmak istediğimiz sayısı %50, belge almaya hak kazananların oranı ise yine %50’dir” diyerek eğitim seferberliğinin startını verdi.

Toplantıya Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, Ünye Müftüsü Vedat Başsan ve okul idarecileri katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.