son haberler

Ünye’de Ramazan Şenlikleri Başlıyor

Yayınlanma Tarihi: 2 Haziran 2016 okunma

Ünye’de Ramazan Şenlikleri Başlıyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi’nin, ramazan geleneğini yaşatmak ve ramazanda toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlediği “Ramazan Etkinlikleri” bu yıl da dolu dolu geçecek.

Ünye Belediyesi, Ramazan aylarında geleneksel hale getirdiği ramazan etkinlikleri ve binlerce kişinin birlikte iftar açacağı iftar programları ile vatandaşlara Ramazan ayının manevi iklimini Ünye’de Ramazan Şenlikleri Başlıyor 2yaşatmaya devam edecek. 6 Haziran tarihinde başlayacak etkinliklerin hazırlıklarını tamamlayan Ünye Belediyesi, ramazan etkinlikleri bilgilendirme broşürlerini esnaf ve vatandaşlara davul zurna eşliğinde dağıttı.

Açık Hava İftarları Devam Edecek

Ramazan aylarında “İftar Sofrası” uygulaması ve açık hava iftarları ile binlerce kişiyi aynı masada buluşturan Ünye Belediyesi bu Ramazan da programları devam ettirecek. Ramazan ayında 30 gün boyunca Ticaret Lisesi salonunda 500 kişiye iftar verecek olan Ünye Belediyesi, aynı zamanda beldeden mahalleye dönen 8 mahalle ile merkezdeki mahallelerde açık hava iftarları düzenleyecek. Ünye İskelesinde düzenlenen iftar programlarına sahur programı da eklenecek.

Her Akşam Farklı Bir Etkinlik

İftar sonrası ise Cumhuriyet Meydanı’nda bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Ramazan etkinlikleri kapsamında çocuk oyunları, kukla, semazen gösterileri, Kur’an-ı Kerim ziyafeti, şiirler, ilahi dinletileri gibi her gece farklı bir etkinlik olacak. Ramazan ayı boyunca sürecek “Ramazan Etkinlikleri” kapsamında Uğur Arslan, İkbal Gürpınar, İbrahim Sadri, Grup Dolunay gibi isimler sahne alacak.

Ünye’de Ramazan Şenlikleri Başlıyor 3Plaj Futbolu ve Milli Maç Heyecanı

Ramazan etkinlikleri kapsamında yalı mevkiinde düzenlenecek olan Plaj Futbolu Turnuvası yine çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne olacak. Ramazan boyunca her akşam saat 22.00’de başlayacak olan maçlar Altaş Tv’den de canlı olarak yayınlanacak. 10 Haziranda başlayacak olan ve A Milli Futbol Takımımızın da yer alacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları ise Cumhuriyet Meydanına kurulacak olan dev LED ekrandan yayınlanacak.

Kadir Gecesi’nde Binlerce Kişi Birlikte İbadet Edecek

Ramazan ayı içerisinde manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı Kadir Gecesi’nde ise dünya birincisi ve Türkiye birincisi hafızlarla şehir stadında kadir gecesi özel programı düzenlenecek. Binlerce kişinin bir araya geleceği Kadir Gecesi’nde Şeyh Mahmoud Eltoukhy, Hafız Mustafa Özyılmaz ve Mehmet Erarabacı Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle gönüllere seslenecek.

Ramazan Etkinlikleri, 8 Temmuz tarihinde Tekkiraz Mahallesinde düzenlenecek olan Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Binicilik Tesislerinde 10 Temmuzda düzenlenecek olan Rahvan At yarışları ile sona erecek.

ramazanilan

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.