son haberler

Ünye’de Tarih Dirilmeye Devam Ediyor

Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2017 okunma

Ünye’de Tarih Dirilmeye Devam Ediyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından Tarihi Feyzullah Kadı Konağı’nın restorasyonu hız kesmeden sürüyor. Ünye Belediyesi Konuk Evi olarak hizmet verecek tarihi konağın son halini Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yerinde ziyaret ederek inceledi.

Beraberinde Yardımcısı Murat Ocak, Belediye Meclis Üyeleri ve birim amirleriyle yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Çamyar, “biz yılbaşına kadar inşaatın karkas olarak çıkarılmasını istedik ancak yılbaşına bir ay kala yüklenici firma karkası çıkardı. Çalışmalar programın önünde ilerliyor” dedi.

Yaklaşık 700 Bin TL bedelle 300 günde bitirilmesi taahhüt edilen tarihi konakta çalışmaları değerlendiren Başkan Çamyar, “Feyzullah Kadı Konağı artık harabe görüntüden kurtularak yavaş yavaş dirilmeye başlamış oldu. Bir bir eserler ortaya çıktıkça biz dünümüzü ve bugünümüzü görüyoruz. Yarınımızı da inşa ettiğimiz o güzel eserleri çocuklarımıza bırakacak olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Eskiden Eleştirenler Şimdi Övgü Dolu Sözler Söylüyor

Başkan Çamyar Ünye’ye yapılan hizmetlerin zaman zaman eleştirildiğini ifade ederek, “dün Uniport’u eleştirenler bugün o binanın yanından geçerken ‘ancak bu kadar güzel bir eser ortaya çıkabilirdi’ diyerek haklı övgülerini dile getirmeye devam ediyorlar. Uniport Açtığımızda da gerçekten Ünye ve bölgesine değer katacak olan bir eser. Sadece salt amacı eleştirmek olanlara da biz eserlerimizde cevap veriyoruz” diye konuştu.

Yaz Mevsimine Bitirilmeye Çalışılıyor

Belediye Konuk Evi’nin çalışmalarının yaz mevsimine kadar bitirileceğini söyleyen Başkan Çamyar, “içerisini fonksiyonel olarak planladık. Bir yandan bu binanın üst katında konuklarımızı ağırlayacağımız yer olarak düşünürken, orta katında belediyemizin toplantılarını yapacağımız, yemek verebileceğimiz ve misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir mekana dönüştüreceğiz. Bahçe katını ise halkın kullanımına açabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.