son haberler

Ünye’de Tavlı Dönemi

Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2018 okunma

Ünye’de Tavlı Dönemi
Gündem
0

Ak Parti Ünye İlçe 5. Olağan Kongresi yapıldı.

Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Ak Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Başkan Adayı Hüseyin Tavlı, Çevre ilçe belediye başkanları, teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Divan heyetinin oluşmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığını Ak Parti 22.-23. Dönem Sakarya Milletvekili, Ordu İl Koordinatörü Recep Yıldırım yaptı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kongrenin hayırlı olmasını dileyen Divan Başkanı Yıldırım gündem maddelerine geçti.

Ergün Helallik İstedi

Kongrenin açılış konuşmasını İlçe Başkanı Arif Ergün yaptı. Ergün konuşmasında, “bu yolda tek hedef milletimize, devletimize şerefli tarihimize hizmet etmektir. Bundan ötesi bizim kitabımızda yoktur, olmayacaktır. 16 yıldır iktidardayız. Her seçim kazandığımızda Bosna, Kudüs, Arakan sevindi. Bize yapılan tüm kötülüklerde Somali, Suriye’deki mazlumlar ağladı. Şu anda Dünya’da bütün mazlumlar umudunu Türkiye’ye bağlamışsa, Cumhurbaşkanımızın her bir sözü mazluma umut oluyorsa bizim sorumluluğumuz çok büyük demektir. Rahmetli Adem Çalık’tan aldığım bu bayrağı Hüseyin Tavlı kardeşimize teslim ediyorum. Onun da bu bayrağı daha ileriye taşıyacağından şüphem yok. Bu vesile ile bende emeği olan herkesten helallik istiyorum. Benden yana hakkım varsa helal olsun”  diye konuştu.

“Ünye’de 1 Milyon TL Olan Kira Gelirini 3 Milyon TL’ye Yükselttik”

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’a rahmet dileyerek başlayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Ünye Belediyesi’nin ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’de yaptığı çalışmalara değindi. Çamyar, “Ünye’de asfalt görmemiş mahalleler sıcak asfalt ile tanıştı. Ünye’de yatırımlar görev süremiz boyunca devam edecektir. Uniport, 15 Temmuz Meydanı, Tabakhane Islahı, Tarihi eserlerin restorasyonu bu hizmetlerin başında geliyor. Ünye Belediyesi’nin mülklerden aldığı kira geliri 1 Milyon TL iken şimdi 3 Milyon TL. 2019 yılı itibariyle bu rakam 6 Milyon TL olacaktır. Şehrin her noktasına dokunan bir çalışma içerisindeyiz” diye konuştu.

“Ünye’yi Hizmetlerden Eksik Bırakmadık”

Kongrede konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise “yetiştirmiş olduğu siyasi kimliklerle gerek Ordu bazında gerekse Türkiye bazında adından söz ettiren kendi ile münhasır, muhafazakar yönü ağırlıklı güzel insanların yaşadığı, bu gün de kongresini yaptığımız Ünye İlçemizi hayırla yad etmeyi kendime borç biliyorum. Büyükşehir süreci ile birlikte her zaman kafalarda soru işaretinin oluştuğu bir ilçe olduğunun da bilinci içindeyim. Çünkü geçmiş yıllarda İl namzedi olan bir ilçe olması sebebiyle bugün mü il oluruz, yarın mı il oluruz söylemlerinin siyasetçilerin her zaman dilinde olduğu bir dönemde Büyükşehir’in ikinci büyük ilçesi olması sebebiyle o geçiş döneminde idari ve siyasi yönden gel gitler yaşayan bir ilçemizdir. Ünye’nin Büyükşehir yatırımlarındaki payını alması yönünde bilinçle hareket ettik. Bu yüzden de yerel yönetimlerle uyumu her zaman önemsedik. Büyükşehir olmadan önce Ünye ilçemize yılda 4 Milyon TL para gelirmiş, Büyükşehir olduktan sonra ise 95 Milyon TL para gelmiş Ünye’ye. Ordu ilinin bütününe yapmış olduğumuz yatırımlarda Ünye’yi hiçbir zaman eksik görmedik” diye konuştu.

“%70’lik Bir Partide İç Çekişme Olur” 

Parti içi çekişmelere de dikkat çeken Yılmaz, “%70’lik bir partide parti içi çekişmeler olur. Biz %1’lik parti değiliz. Önemli olan bu çekişmelerin partimize zarar vermeyecek halde İl başkanlığımızın himayesinde, genel merkezimizin koordinasyonunda yürütmek asıl olandır. Bu konu ile ilgili söylenecek tek kelime budur. Ben Arif Başkanımızın konuşmasının altına imzamı atıyorum. Nedir arkadaşlar paylaşamadığımız? Dedikodunun çok yoğun olduğu bir iliz biz. Dedikodudan vergi alınsaydı Ordu birinci olur demiştim ben 2011 yılında. Sonuca bakın kardeşim. Ordu 30 Mart’ta 20’de 20 yaptı. Kendi içinde istikrarı sağlamış bir İl Ordu” dedi.

Milletvekilleri “Yeni yönetime Hayırlı Olsun”

Kongrede konuşan Ak Parti Ordu Milletvekilleri de Arif Ergün ve yönetimine teşekkür ederken yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini ileterek Hükümetin Türkiye genelinde yaptığı hizmetleri değerlendirdi.

Tavlı Tek Liste İle Seçime Gitti

Yapılan konuşmaların ardından gündemin son maddesinde yer alan seçim yapıldı. Genel Merkez tarafından Ak Parti Ünye İlçe Başkan Adayı olarak belirlenen Tavlı seçime tek liste ile gitti. Tavlı’nın listesi şu isimlerden oluştu; “Hüseyin Tavlı, Fatma Türkmen, Necati Güler, Mustafa Fidan, Yılmaz Çiloğlu, Ercan Yıldırım, Nurten Mutlu, Resul Çalık, Servet Sezgül, Ethem Uysal, Hasan Çarkacı, Neşe Akgül Tiyaloglu, Ahmet Hatipoğlu, Hüseyin Kalkan, Enver Bıçakçı, Abdullah Öztürk, Ahmet Çam, Ahmet Şahin, Arif Safa Sarı, Selma Hasdemir, Samet Tecer, Ali Yağcı, Atilla Güven, Şule Karaoğlan Demir, Sezai Telli.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.