son haberler

Ünye’de Triatlon Heyecanı Devam Ediyor

Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2018 okunma

Ünye’de Triatlon Heyecanı Devam Ediyor
Gündem
0

Geçtiğimiz yıl Ünye Belediyesi’nin girişimleri ile özel yarış olarak gerçekleştirilen Triatlon yarışı Federasyon tarafından resmi yarış olarak tanındı.

2017 yılı 20 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen ve özel organizasyon şeklinde düzenlenen yarışa İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Balıkesir gibi illerden 138 sporcu katılmıştı.

Triatlon Federasyonu’nun gözlemci olarak iştirak ettiği yarış sonrası Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile yoğun bir mesai yapan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan yarış parkurunun uluslararası standartlarda olduğunu söyleyerek Ünye’de düzenli yarışların yapılması kararı alacaklarını kaydetmişti.

Geçtiğimiz aylarda Foça’da Türkiye Triatlon Federasyonu İl Temsilcisi Burçin Eren ve Ünye Belediyesi adınaHüseyin Toprak’ın katıldığı Triatlon zirvesinde 2018 yılı yarış takvimi belirlenmişti.

Zirve sonrası Triatlon Federasyonu resmi sitesinde yarış takvimi duyuruldu.

Takvime göre bu yıl Türkiye genelinde biri final olmak üzere toplam 3 Olimpik Triatlon yarışı gerçekleştirilecek.

Olimpik Triatlon yarışlarından ilki 5-6 Mayıs 2018’de Antalya’da yapılacak.

İkinci resmi yarış ise 21-22 Temmuz tarihlerinde Ünye’de gerçekleştirilecek.

Olimpik Triatlon yarışının final müsabakası ise 6-7 Ekim 2018 tarihinde Isparta-Eğirdir’de yapılacak.

Triatlon yarışlarının resmi ayağında sporcular özellikle puan toplamak amacıyla tüm resmi etaplara katılıyor. Yıl içinde toplanan puanlara göre ise yurtdışı yarışçılar belirleniyor.

Bu kapsamda 20-21 Temmuz 2018 tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek yarışlara 600’ün üzerinde sporcu katılması bekleniyor.

Türkiye Triatlon Federasyonu resmi yarış takvimi sonrası açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, resmi yarışların bundan sonra Ünye’de yapılacak olmasının son derece gurur verici olduğunu söyledi. Başkan Çamyar, “Triatlon yarışçıları belirli bir gelir grubunun üzerinde kişiler. Böylece ilçemizi spor faaliyetleri açısından da yurtiçi ve yurtdışında tanıtmış oluyoruz. Karadeniz bölgesinde Triatlon gibi önemli bir yarışı resmi olarak Ünye’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

21-22 Temmuz 2018 tarihinde Ünye’de gerçekleştirilecek Olimpik Puanlı Triatlon yarışında, Elit, Genç, Yıldızlar, Minikler, Yaş grubu olmak üzere 5 ayrı grup mücadele edecek.

Organizasyonda ayrıca daha kısa mesafeli Halk Triatlonu da yapılacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.