son haberler

Ünye’den Halep’e Yardım Eli

Yayınlanma Tarihi: 20 Ocak 2017 okunma

Ünye’den Halep’e Yardım Eli
Gündem
0

Ünye’den Halep’e bir tır dolusu 25 ton un gönderildi. Halep’e yardım tırını dualarla Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti ilçe Başkanı Arif Ergün, İHH temsilcileri ve vatandaşlar uğurladı.

Ünye’de düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle 25 ton un aldıklarını belirten İHH Ordu İl Temsilcisi Ecz.Ali İyi, “Yaklaşık 20 gün önce Ordu İHH Ünye temsilciliği olarak kadın kollarımızın düzenlediği Kermes neticesinde 33 bin lira gibi bir rakam toplandı. Bu miktar ile de Halep’e gönderilmek üzere un alındı. Bugün bu yardım tırımız yola çıkarak Halep’e ulaşacak” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Dünya’da iyiliğin de kötülüğün de kaynağı insan. İnsanların bir bölümü iyilik olsun diye mücadele ederken, bazı büyük devletler, silah tüccarları terörizmi destekleyerek başta çocuklar olmak üzere masum insanları ve özellikle de İslam coğrafyasını katletmeye devam ediyorlar. Bununla ilgili en gür ses Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Türkiye’den çıkıyor. Özellikle açık kapı politikası uygulamak sureti ile masum insanları ülkemizde misafir etmeye devam ediyoruz ve bundan da mutluluk duyuyoruz. Çünkü onlar bizim kardeşlerimiz. Buradan bir kez daha İHH temsilcilerine böyle bir organizasyonu yaptıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “Bu bir zorlama ile yapılan yardım değildir. Bizim yaşam felsefemizde, komşusu açken tok yatmama düsturu vardır. Ne mutlu bize ki zor durumda olan dindaşlarımıza ve her şeyden önce sadece insan olduğu için her türlü yardıma layık olan Suriyeli kardeşlerimizi biz kendi ülkemizde ağırlamaya, aynı zamanda da kendi ülkelerinde tutunmaya çalışanlara da destek olmaya devam ediyoruz. Tek duamız bir an önce orada ki kan ve gözyaşının dinmesidir” diye konuştu.

Daha sonra yapılan duaların ardından yardım tırı Suriye’nin Halep kentine ulaşmak üzere yola çıktı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.