son haberler

Ünyeli Mucitten Yerli Araba İcadı

Yayınlanma Tarihi: 10 Haziran 2015 okunma

Ünyeli Mucitten Yerli Araba İcadı
Gündem
1

Ünye’de 35 yıldır marangozluk yaparak geçimini sağlayan Sedat Şeker, seyyar satıcıların arabalarının kötü görünümü ve Cumhurbaşkanının yerli otomobil çağrısına karşılık, “Dombili Simit” isimli seyyar yerli araba üretti.

Yaklaşık 2 ay önce arkadaşı Emrah Okuyucu ile birlikte ceviz ve ıhlamur ağaçlarından seyyar araba yapımı çalışmalarına başlayan ve seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunmak isteyen Marangoz Sedat Şeker, aracı seçim dönemine yetiştiremeseler de amaçlarına ulaştıklarını belirtti.

unyeli_mucitten_yerli_araba_icadi (1)Farklı araçlar yapmaya devam edeceklerini belirten Sedat Şeker; “Sayın Cumhurbaşkanımız yerli otomobilin üretileceğini ve buna talipli bir işadamı olmadığını söylüyor. Bizler Ünyeli olarak böyle bir şeyi düşündük, yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Seyyar el arabalarından esinlendiğini de söyleyen Şeker; “Biz burada seyyar el arabası satıcılarından esinlenerek böyle bir şey yaptık. Daha sonraki dönemler için de daha sistemli araçlar düşünüyoruz. Aslında amacım bunu yetiştirip Cumhurbaşkanına ve Başbakana bunu göstermekti fakat olmadı” dedi.

Son olarak araç filosu kurmayı düşündüklerini de ifade eden Marangoz Sedat Şeker; “Karadeniz’in incisi Ünye’ye biz böyle bir aracı yakıştırdık tabi takdir halkın. Bu aracı biz çok önceden düşünmüştük ve ona göre malzemesini ayarladık. Araç ceviz ve ıhlamur ağacından 5-6 yıl gibi bekletilerek yapıldı. Tamamen doğal bir otomobil. 2 ay gibi bir zamanda yaptık. İstek olursa bir ayda da yapabiliriz. Bizim Ünye’de satış filosu olacak. Ordu Büyükşehir Belediyesine de danışacağız. Tabi satışlar Fatsa’da da Ordu merkezde de olabilir. İnsanlar merak ediyor, onların merak edip gelip görmesi bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

 

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.