son haberler

Ünye’nin Beklediği 5 Binlik Planı Onaylandı

Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2017 okunma

Ünye’nin Beklediği 5 Binlik Planı Onaylandı
Gündem
0

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, Ünye’nin 50 yılının planlandığı 1/5000’lik nazım imar planının Büyükşehir Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısında onaylandığını açıkladı. Yeni planın uzun uğraşlar sonunda hazırlandığını ifade eden Yılmaz, “Belediyemizin gerçekleştirdiği imar değişikliği çok daha önceden planlanan ve çalışılan düzenlemelerin sonucuydu, ekip olarak uzun uğraşlar sonucu hazırladık. Yapılan yeni imar planı Ünye’nin geleceğine yön verecek” dedi.

Ünye’nin 50 yılına yön verecek olan yeni 1/5000’lik nazım imar planı Ordu Büyükşehir Belediyesi meclisinde onaylandı. Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, “Belediyemizin gerçekleştirdiği imar değişikliği çok daha önceden planlanan ve çalışılan düzenlemelerin sonucuydu, ekip olarak uzun uğraşlar sonucu hazırladık.” diye konuştu.

“Ünye’yi ilmek ilmek dokuduk”

Ünye için hazırladıkları yeni planın titizlikle çalışılarak hazırlandığını ifade eden Yılmaz, “Uzun zamandır üzerine çok emek verdiğimiz 1/5000’lik nazım imar planımız Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi ekim ayı olağan toplantısında görüşülerek, imar komisyonuna havale edilmişti. İmar komisyonunda görüşülen nazım imar planımız Büyükşehir Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısında onaylandı.  Nazım imar planında emeği geçen tüm teknik arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Çünkü Ünye’yi ilmek ilmek dokuduk. Ünye ile ilgili zemin etüdünden, sosyolojik yapıya kadar her şeyi inceledik. Ünye’nin 50 yılını planlayacak nazım imar planı Büyükşehir Meclisi tarafından onaylanarak askı sürecine çıkmış oldu.” dedi.

“Yeni plan askıya çıkacak”

İmar planının Büyükşehir Meclisinde oy birliğiyle kabul edildiğini ve yeni planın askıya çıkacağını belirten Yılmaz, ” 14 Kasım itibariyle onaylanan plan ekim ayı meclisinde görüşülerek Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda 1 aylık incelemeye tabi tutuldu. Bu incelemenin ardından imar komisyonu bir raporla Büyükşehir Meclisine bunu sundu. Büyükşehir Meclisi ise bunu oy birliği ile kabul etti. Bundan sonra ki süreçte gerekli resmi yazışmalar yapılacak ve planımız askıya çıkacak. 1 aylık askı süremiz var ve bu süre içerisinde vatandaşlarımız Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne giderek bu planı inceleme fırsatı bulabilirler. Nazım imar planımız askıdan indikten sonra bunun devamı olan 1/1000’lik uygulama imar planını Büyükşehir Belediyesi Meclisine sunacağız. Aynı süreci, uygulama imar planı da geçirecek. Yani komisyona havale edilecek, komisyonda incelenecek ve nihayetinde Büyükşehir Meclisinde kabul edilecek.  Uygulama imar planı biraz zaman alacak ama bizim için önemli olan 1/5000’lik süreçti. Bunu nihayete erdirdik, başta plancımız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve bu planla ilgili üstün gayret sarf eden Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.