son haberler

Ünye’nin Geleceği 3 Projede

Yayınlanma Tarihi: 19 Ocak 2016 okunma

Ünye’nin Geleceği 3 Projede
Gündem
1

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, 2014-2015 yıllarını değerlendirmek üzere Ünyeli gazeteciler ile bir araya geldi. Yapılan açıklamada Ünye’nin geleceğinin Ünye Limanı, Organize sanayi ve Orta Anadolu bağlantı yolunda olduğu belirtildi.

ÜTSO Lokalinde gerçekleştirilen açıklamada personel durumunda Ünye’nin geleceğine dair birçok konu değerlendirildi.

İlk olarak personel durumu hakkında açıklamalarda bulunan ÜTSO Başkanı Durmuş Zor; “Oda’mızın 25 tane meclis üyesi var, yönetimimizde ise 7 arkadaşımızla birlikte görev yapıyoruz. Oda’mızın 5 tane çalışanı var. Bunun 1 tanesi hizmetli olarak görev yapan arkadaşımız, 4 tanesi ise personel olarak serviste hizmet yapan arkadaşlarımız. Bu zamana kadar Oda’mızda toplam 141 yönetim kurulu toplantısı yapmış, bin 182 tane karar almışız. Meclis olarak da 3 yıllık süreçte 33 toplantı yapıp, 92 karar alınmış. Bütçe ile ilgili olarak ise bizde tahmini bir bütçe yapılır, şuraya çıkabiliriz diye ümit edilir. Tahmini bütçede gerçekleşme oranı bizde yüzde 83 oranında tahmini bütçemizi tahakkuk ederek tahsil edilmiş. Bu anlamda personelimizi tebrik ediyor, üyelerimizi aidatlarını ödeme noktasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DOKA kaynaklarından aldıkları destekler hakkında da bilgiler veren Zor; “DOKA’dan kaynak almak suretiyle yapmış olduğumuz Ünye’nin Geleceği 3 Projede 2ve ortak olduğumuz projelerde Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinin yatırım fizibiliteleri yapılmış, Oda olarak e-hizmet yatırım danışmanlığı projesi yapıldı. Ayrıca ÜTSO Oyun Atölyeleri şekline bir proje hazırlanmış ve toplamda 3 tane projenin ortağı olmuşuz” dedi.

Bölgenin Gelişmesine Katkıda Bulunmak İçin Rapor Hazırladık

Zor açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “Oda olarak bölgemizin gelişmesi ve kalkınmasına katkıda bulunma noktasında hazırladığımız raporlarımız oldu. Liman ile ilgili en son hazırladığımız rapor vardı ve bugünlerde çokça üzerinde durulan, gayret gösterilen ki bizim üzerinde durduğumuz mevcut limanımızın ıslahıdır. Büyükşehir Belediyemizde mevcut limanı ıslah etmekle birlikte, daha büyük daha farklı bir proje üzerinde çalışmaları sürdürüyor. Piyasa araştırmaları ile ilgili, bize sorulduğunda Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerini de dâhil ederek piyasa araştırmaları yapıyor ve yanımızda bulunduruyoruz. Kıyaslama raporu yapıyoruz, bir önce ki yıllarla, meslek gurupları ve gelir durumları ile ilgili kıyaslama raporlarımız var. Ayrıca faaliyet raporlarımız var. Bunun dışında organize sanayinin kapanması ve faklı bir yere kurulacağı ile ilgili duyumlar vardı. Bizde bununla ilgili bir anket çalışması yürüttük. Bu anket oldukça başarılı oldu. Bu ankette yüzde 67’lik bir kesim vatandaşımız bu organize sanayi bölgesi Ünye’de olmalıdır demişti. Yüzde 33’lük bir kesim ise o dönem seslendirilen Çaybaşı havzasında olabilir dedi. Ama Çaybaşı havzasında olabilir diyen vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu ise Ünye’de organize sanayi bölgesi var olarak biliyorlardı. İkincisi de Çaybaşı havzasında kurulsun diyorlardı.

19 Kez Ulusal Basında Yer Aldık

2014 yılında Ünye’de 335 defa haber olmuşuz, 2015 yılında ise 208 kere haber olmuşuz. Ulusal basında ise 2014 yılında 7, 2015 yılında 19 kere haber olmuşuz. Bu anlamda da basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Twetter hesabımızı biraz geç açmıştık ve burada 240 civarında takipçimiz var. Facebook’ta 2 bin 980 takipçimiz var. WEB sayfamızda ise 2 milyonun üzerinde bugüne kadar tıklanmış.

Ünye’nin Geleceği 3 Projede 3Bin 500 Üyemiz Var

Anonim şirket olarak, bizim üyelerimiz içerisinde 87 şirket var. Kolektif 4 şirket var. Kooperatif 58 adet var. Limited şirket 487, gerçek kişi de 547 adet üyemiz var. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası 130 yıldır Oda, 130 yıl içerisinde resmi kayıtlardaki üye sayımız 6 bin 232’dir. Şu anda ise faal olarak bin 500 civarında üyemiz var. Bizim üyelerimize ulaşımımız ise, 447 üyemiz mail yolu ile bin 48 üyemiz ise GSM yolu ile bizle irtibat halinde. Böylelikle bin 495 üyemize bilgi aktarımında bulunabiliyoruz.

Ünye’nin Geleceği 3 projede

Ünye’nin geleceği Ünye Limanı, Organize sanayi ve Orta Anadolu bağlantı yolundadır. Bu 3 tane önemli projeyi gerçekleştirebilirsek, ekonominin yüzde 30-35 oranında gelişmesini düşünüyoruz. Bu yüzden Orta Anadolu bağlantı yolu ile de ilgili çalışmalarımız oldu. Biz bunu sürdüreceğiz, nereye gitsek bizi Orta Anadolu’ya bağlamanız gereklidiri söyleyeceğiz. Orta Anadolu’ya bağlanmazsak bizim eksik kalacağımızı düşünüyoruz. Biz bunu limanla eş değer tutuyoruz. İnşallah Büyükşehir limanı modernize eder, peşine de büyük projeyi de hayata geçirirse, Orta Anadolu Bağlantı yolunu da yaptıracaktır. Bu tetikleyici bir unsur olacaktır. Turizm ile ilgili olarak ise hep o gurupların içerisinde olmaya çalıştık. Meclisimiz geçtiğimiz ay ki toplantısında Ünye ve arkamızdaki ilçelerin turizm ile ilgili olan bir broşürünü yapma konusunda kara aldık. İnşallah turizm sezonu başlamadan önce bölgemizi tanıtma noktasında gayret sarf edeceğiz.

Meslek Gruplarıyla Bir Araya Geldik

Ünye’nin sorunları ile sorunlarını uygun ortamlarda, gerektiği gibi dile getirmeye çalıştık. 2015 yılında sizi dinliyoruz şeklinde meslek gurupları ile toplantılar yaptık. Bununla ilgili bir meslek gurubumuzla araya farklı şeyler girince yapamadık. Bunu da 2016 yılında ilk bir ayda yapacağız. Burada meslek guruplarının sorunlarını dile getirip, sorunları tartışıyoruz. ÜTSO’da, KOSGEB aracılığı ile girişimcilik kursları açtık. Burada iki etapta 60 kursiyerimiz oldu. Burada 60 arkadaşımız belge sahibi oldu. Bu arkadaşlarımız KOSGEB desteklerinden yararlanarak iş yeri açarlar. Eğitim çalışmaları kapsamında ise 2014 yılında üyelerimize 3, personelimize 16 eğitim vermişiz. 2015 yılında ise üyelerimize 6, personelimize ise 21 eğitim çalışması yapmışız.”

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.