son haberler

Ünye’nin Geleceği Masaya Yatırıldı ‘4 Konu Tartışıldı’

Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2016 okunma

Ünye’nin Geleceği Masaya Yatırıldı ‘4 Konu Tartışıldı’
Gündem
0

Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarından oluşan ÜNİÇAP (Ünye, İkizce, Çaybaşı, Akkuş Çevre Platformu) Ünye’nin geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda öne çıkan konular ise OSB, Liman, İç Anadolu bağlantı yolu ve Üniversite oldu.

Ünye’nin Geleceği Masaya Yatırıldı ‘4 Konu Tartışıldı’ 2Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ında katıldığı toplantıda Başkan Çamyar yapımı devam eden projelerin yanında Ünye’nin önemli konularına dair dernek üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

İlk açıklamayı yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor; “Hepimiz eşit şartlarda bir araya gelmiş olan 27 tane sivil toplum örgütüyüz. Toplantılarımızı Çaybaşı, İkizce ve Akkuş’ta olduğu gibi Ünye’de de birkaç kez gerçekleştirdik. Bölgemizin problemlerini konuşuyoruz ve sonrasında basınımızla paylaşıyoruz. ÜNİÇAP’ın asıl hedefi, 4 ilçeyi bir araya getirerek temel olan büyük problemleri çözüm anlamında siyasi büyüklere taşıyarak çözüm üretmek” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Ünye’nin geleceğini belirleyecek olan projeler hakkında açıklamalarda bulunarak; “İkizce’yi, Akkuşu, Çaybaşı’nı Ünye’den ayrı düşünmememiz gerekiyor. Çünkü bunların bir tanesi 1954 yılına kadar, diğer iki tanesi 1991 yılına kadar Ünye’nin birer parçasıydı. Ünye bölge itibariyle Milletvekilliği seçiminde ve hizmet alımında bölgesel olarak bu şekilde değerlendiriliyor. Bu nedenle bu bölgeyi birbiriyle iç içe düşürerek siyasilerden çözüm isteme noktasında da beraber hareket etmek son derece akıllıca bir tutum.

Bölge İçin İç Anadolu Yolu Önemli

Başbakan Yardımcımız ve milletvekillerimiz olmak üzere biz zaman zaman burayı değerlendirirken başta İç Anadolu Bağlantı Yolu olmak üzere birlikte değerlendirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bölge ziyaretimizde Kent Konseyiyle sahur programında beraberdik. Sayın Bakanımızın önüne koyduğumuz en baş meselelerden bir tanesi İç Anadolu Bağlantı Yolu idi. Bu yol bakıldığı zaman Ünye kadar Akkuş’u da ticari ve turizm anlamında yakından ilgilendiriyor.

Ünye’nin Geleceği Masaya Yatırıldı ‘4 Konu Tartışıldı’ 3Fakülte İçin YÖK Bekleniyor

Üniversitemizde öğretmenler odası ve merdiven altları dersliğe çevrildi. Bir sonra ki sene öğrenci kapasitesini arttırmaya kalksak bir öğrenciye dahi yerimiz yok. Şuan da 3,500 tane öğrencimiz var. Özellikle iktisat ve işletme okulu doldu. 1 aya kadar mevcut üniversite alanı ile ilgili binaların yerleşke planını bitiriyoruz. Bundan sonra ki aşamada Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizin desteği ile YÖK’ten Ordu Üniversitesi 2017 yatırım programına üniversite binalarının yapımı ile ilgili kaynak aktarımının temini gerekiyor. Ekim, Kasım aylarında bir sonraki yatırım programında netleşiyor. Dolayısı ile bizim Ekim ve Kasım aylarında üniversite alanında böyle bir yapılaşmaya gitmemiz gerekiyor. Bu bölgenin tamamını etkileyecek bir yatırım. Çocuklarımız gelecek burada okuyacak aylık belirli bir ortalamada rakam harcayacak bu rakam Ünye’nin ekonomisine kazandıracak.

OSB’de Son Aşamadayız

OSB ile ilgili 4 ana gündem koyduk sayın bakanımızın önüne. OSB ile ilgili çok hızlı yol aldık. Fakat Durmuş Başkanımız; “Ben fabrikanın bacasının tüttüğünü görmeden 30 yıl geçmiş, inanmıyorum” diyor ve çokta haklı aslında. Çünkü orası demişiz olmamış, burası demişiz olmamış. Burada 550 dönümle ilgili tapu aşamasına kadar gelindi. Süreç çok hızlı ilerlemesine rağmen bizim sonuç görmemiz gerekiyor. Sayın Bakanımızın gündeminde olan “OSB, üniversite, İç Anadolu bağlantı yolu ve Liman” olmak üzere 4 konu Ünye’miz için çok önemlidir. Biz geri kalanları bir vesile ile hallederiz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.