son haberler

Ünyespor Küllerinden Yeniden Doğdu

Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2017 okunma

Ünyespor Küllerinden Yeniden Doğdu
Gündem
0

Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan Ünye 1957 Spor, Spor Toto Bal Ligi 4.Grup 1.Hafta mücadelesinde kendi evinde ağırladığı Orduspor’u 4-1 mağlup etti ve ligin ilk haftasında liderlik koltuğunun sahibi oldu.

Bundan 2 yıl önce borç batağında olan ve adeta dip yapmış bir kulüp haline gelen Ünyespor’u düştüğü bu durumdan kurtarmak ve kulübün geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak için Ünyespor ve Ünye Belediyespor birleştirilmişti. Yeni ismi ile Ünye 1957 Spor adını alan kulüp kurulduğu ilk andan itibaren şeffaf yönetim anlayışı ve planlı mali disiplinle adından sözettirmeye başladı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın, Ünyespor’un adını yeniden tarih sayfalarına yazmak adına attığı bu adım ve yoğun çaba sonrası 2 yıl önce başlayan yeni yapılanma ile kulüp artarda başarılı sonuçlar aldı.

Başkan Çamyar’ın özellikle mali disiplin adına görevlendirdiği Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, kulübün borçsuz bir şekilde yönetilmesi adına önemli çalışmalar yürüttü.

Uygulanan şeffaf yönetim, mali disiplin ve doğru transferler meyvelerini vermeye başladı ve Ünye 1957 spor kulübü geçtiğimiz sezon amatör ligi borçsuz bir şekilde ve namağlup şampiyon olarak tamamlayarak Bölgesel Amatör Lige yükseldi.

Yeşil-Beyaz renkleri yeniden hak ettiğiyere taşıyan yönetim yeni sezona da hızlı başladı.

Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan Ünye 1957 Spor, ilk hafta mücadelesinde kendi evinde Orduspor’u konuk etti. Lige -12 puanla başlayan ancak maçta iyi mücadele eden mor-beyazlılar karşısında Ndong Meye Laurys(3) ve Adnan Dönmez ile sonuca giden yeşil-beyazlılar 90.dakikada penaltıdan KevinAsagi’nin golüne engel olamadı ve mücadele 4-1 sona erdi.

Ünyeli sporseverlerin ilgi gösterdiği ve takımını 90 dakika boyunca desteklediği maçta Ünye 1957 Sporun sergilediği futbol beğeni topladı.

Ünye 1957 Spor’un ilk maçında Milletvekili Oktay Çanak, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ünye 1957 Spor Kulüp başkanı Abdullah Sarı protokol tribününde 5 Bin civarında bir taraftar topluluğu ile 90 dakikayı birlikte takip ettiler.

Herkesin ortak görüşü olan Bal liginin çok üstünde bir performans sergileyen kulüp sezonun ikinci haftasında yine kendi evinde ligin güçlü ekiplerinden Yeni Amasyaspor’u konuk edecek.

Ünye 1957 sporun 3.lig hedefi olan bir takım olduğunu ve futbolda başarının kenetlenmekten geçtiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, taraftarların Orduspor maçında kendilerini yalnız bırakmadıklarını için teşekkür etti.  Başkan Çamyar, Ünye 1957 Spor’un Ünye’nin bir markası olduğunu ve başarının birlik ve beraberlikten geçtiğinin altını çizerek, bu hafta oynanacak olan Yeni Amasyaspor maçına tüm Ünyelileri ve sporseverleri davet etti.

14 takımın mücadele ettiği Bal Ligi 4.grupta Ünye 1957 spor aldığı galibiyetle ligde lider konumda bulunuyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.