son haberler

Ünye’ye Kumkapı Modeli

Yayınlanma Tarihi: 8 Kasım 2017 okunma

Ünye’ye Kumkapı Modeli
Gündem
0

Ünye’de içkili mekanların bir araya toplanması konusu Belediye Meclisi’nde tartışıldı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “Kumkapı Modeli Ünye’de uygulanabilir” dedi.

Ünye Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısında yüzüncü yıl işletmesinin içkili mekanlar krokisi talebi görüşülmüş ve insanların yoğun olarak bulunduğu ve o bölgeyi çay bahçesi olarak bilmesi nedeniyle talep ret edilmişti. Bu konu üzerinden başlayan Ünye’de içkili mekan talebi meclis üyeleri tarafından değerlendirildi. Bazı içkili mekanların şehir içinde olmasına rağmen gazino ya da pavyona dönüştüğü ifade edilirken Ünye Belediye Başkan Ahmet Çamyar’dan bir öneri geldi.

Kumkapı Modeli Uygulanabilir

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Ünye’de bu tür yerlerin bir alanda toplanabileceğini ifade ederken, ” bütün içkili mekanların bir arada toplanmasıyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda Çınarsuyu Mevkii’nde böyle bir yer oluşturulabilir. Mevcut çöp alanına Yılbaşı itibariyle çöp dökülmeyecek. Bu alanın rehabilite edildikten sonra yapılacak düzenlemeyle bir sokak oluşturulup Kumkapı modeli uygulanabilir. O bölgede 10 dönümlük bir alan belirledik. Merkezde bulunan işletmelerin tamamını o bölgeye götürerek bir alanda toplama çalışmamız var. Merkezde de bar ya da pavyon gibi değil, et balık restoran modelinde daha nezih bir ortam oluşmasını tartışabiliriz. Ama müzikli çalgılı eğlence mekanlarını şehir dışına taşımalıyız. Ancak öncelikle çöpün oradan kaldırılması ve rehabilite edilmesi gerekiyor” dedi.

Öte yandan Altınordu İlçesi’nde de bu tür çalışma için harekete geçildi. Altınordu Belediyesi yapacağı yeni çalışmalarla, ilçe merkezinde bina altlarında bulunan barların ve birahanelerin uygun bir yerde bir araya toplanacağını açıkladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.