son haberler

Ünye’ye Toplu Ulaşım Müjdesi

Yayınlanma Tarihi: 10 Şubat 2018 okunma

Ünye’ye Toplu Ulaşım Müjdesi
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde başlayan toplu ulaşım sisteminin Ünye ve Fatsa ilçelerinde de başlayacağını açıkladı.

Başkan Yılmaz, Ünye’de toplu ulaşım sistemiyle ilgili dönüşüm hazırlıklarının başladığını belirterek, “Ünye ilçemizdeki toplu ulaşım sistemiyle ilgili hem vatandaşımızın hem de dolmuş esnafımızın memnun kalacağı bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Nisan ayı gibi yeni sistemi devreye almayı planlıyoruz” dedi.

Yılmaz konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Toplu ulaşım hizmetinin Ünye ve Fatsa ilçelerimizde de uygulanması amacıyla arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Ünye ve Fatsa’nın toplu ulaşımda dönüşümle ilgili güzergâh avantajı var. Araç sayısında artırma veya azaltma olmadan, güzergâhlara yeni bazı ilaveler yapmak suretiyle bu dönüşüm gerçekleştirilebilir. Yereldeki dolmuşçu arkadaşlarımızın hazır olması durumunda nisan ayı itibarıyla Ünye ve Fatsa’da yeni toplu ulaşımı hizmete almayı planlıyoruz. Fatsa ilçe merkezinden civar mahallelere ve ilçelere toplu ulaşım hizmeti verilmesi, yolcu sayısı itibarıyla çok adaletli bulunmuyor. Bu sebeple toplu ulaşımdaki değişim Ünye ve Fatsa ilçe merkezlerinde sınırlı olacak. Alınacak yeni araçlarla ilgili de engelli rampasının olması, motor gücü vb. belirli standartlar istiyoruz. Bunun dışında hangi marka ve model aracın alınacağı konusunu yerel dinamiklerin takdirine bırakıyoruz.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.