son haberler

Üreticiler Ayaklandı

Yayınlanma Tarihi: 28 Haziran 2016 okunma

Üreticiler Ayaklandı
Gündem
0

Ünye’de fındık üreticilerin eylemenin ardından Terme’de de fındık üreticileri düşen fındık fiyatlarına tepki gösterdi. Üreticiler yola fındık dökerek, hükümete seslendi.

Fındık fiyatının 8 liranın altına düşmesi üreticileri çileden çıkarttı. Geçtiğimiz günlerde Ünye’deki fındık üreticilerinin Ünye Ziraat Odası önüne siyah çelenk konulmasıyla başlayan tepkilerin yeni adresi Terme oldu. Terme’deki fındık üreticileri, bir araya gelerek düşen fındık fiyatlarına tepki gösterdi. Terme Meyve Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mazhar Yüksel’in de katıldığı eylemde fındık üreticileri hükümete seslendi.

Ellerindeki pankartlarla yaklaşık 50 kişilik grup, yola fındık döktü. Burada yazılı açıklama yapan üreticiler, “Türkiye’nin en kıymetli tarım varlıklarının başında gelen fındıkta devlet ve hükümetin gözü önünde yaşanan adaletsizliği protesto ediyoruz. Geçimini fındıktan sağlayan milyonlarca çiftçiyi üç-beş ihracatçının eline mahkûm eden, sahipsiz bırakan siyasetçi ve bürokratları protesto ediyoruz. Çaresiz çiftçiyi sömüren bu piyasaya aylardır hiçbir müdahalede bulunmayan, ara sıra halk huzuruna çıkıp “Fındık üzerinde oynanan oyunlara, fiyatların düşürülmesine asla izin vermeyiz!” diyerek esip gürleyen, bize umut veren, kendini alkışlatan ama o günden sonra ortada görünmeyen sayın bakanlarımıza buradan sesleniyoruz; devletin depolarında yüz binlerce ton fındık olmadığına göre, dünyada hala fındık alım talebi devam ettiğine göre, her yıl bir avuç ihracatçının yüz binlerce üretici aileden fazla gelir elde ettiği bilindiğine göre ve bu çiftçilerin büyük çoğunluğu sizlere hem gönül hem siyasi destek verdiğine göre neden bu haksızlığa ve emek hırsızlığına hala dur demiyorsunuz” dedi.

 

Kaynak; Ordu Olay

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.