son haberler

Uysal’dan Öğrenci ve Velilere Karne Uyarısı!

Yayınlanma Tarihi: 17 Ocak 2018 okunma

Uysal’dan Öğrenci ve Velilere Karne Uyarısı!
Eğitim
0

2017-2018 eğitim-öğretim yılının 1. dönemi 19 Ocak Cuma günü karne töreni ile sona eriyor. 2. dönem 5 Şubat Pazartesi başlayacak.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, tatil öncesi basın toplantısı düzenleyerek öğrencilere ve velilere çeşitli konularda uyarılarda bulundu.

15 Günlük Dinlenme

Ünye’de 75 okulda 1779 öğretmen ile 24611 öğrencinin yarıyıl tatiline çıkacağını belirten Uysal, “2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi 19 0cak Cuma günü karne töreni ile sona erecek çocuklarımız 15 günlük dinlenmeye başlayacaklar. 5 Şubat Pazartesi eğitim-öğretim yeniden başlayacak. 2. dönem sonu 8 Haziran Cuma günü karne töreni ile son bulacak. 15 günlük tatilde 12. sınıf öğrencilerimizin ve mezun öğrencilerimizin destekleme yetiştirme kursları devam ediyor. Onlar 2. dönem sınava gireceklerinden ara vermeksizin kurslarına devam edecekler, eğitim öğretimde aksama meydana gelmeyecek.” dedi.

“Haziran Ayı Sınavlarla Geçecek”

Haziran ayının 8. Sınıflar ve 12. Sınırlar için sınavlarla geçeceğini hatırlatan Uysal, “Bu yıl ilk defa hem lise giriş sistemi hem de üniversite giriş sistemi sınavlarında sistem değişikliği yapılmıştı. 2. dönemimiz özellikle Haziran ayı sınavlarla geçecek. Hem lise geçiş hem de üniversite sınavları da Haziran ayı içerisinde yapılacak. Temel yetenek testi sınavı 23 Haziran’da yabancı dil sınavı 24 Haziran’da. 15 günlük tatile girerken 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerimiz derslerini çalışmaya devam edecekler onlar için tatil biraz sınırlı olacak.” diye konuştu.

“Ders Zamanı Ders Tatil Zamanı Tatil”

Öğrencilerin yoğun bir eğitim-öğretim sürecinden kısa bir dinlenmeye geçeceklerini ifade eden Uysal, “Bu dinlenmeyi hem bakanlığımız hem de biz bir dinlenme olarak geçirmelerini arzu ediyoruz. Ders zamanı ders tatil zamanı tatil. Yani dinlenmeye vakit ayırmalarını istiyoruz. Tabi bu vakit ayırmalar anne babalarla geçirilmesi gereken zaman olarak, büyüklerle geçirecekleri vakit olarak ayırırlarsa çok daha faydalı olur. Biz büyüklerimizden; görgü, adap, edep gibi birtakım almamız gereken şeyleri onlardan alıyoruz. Dolayısıyla onlarla geçirilecek vakti çok değerli ve kıymetli kabul ediyoruz. Çocuklarımız sinemaya gitsinler, kitap okusunlar bol bol, sportif faaliyetlerde ve etkinliklerde bulunsunlar. Vakitlerini faydalı işler yaparak geçirme gayreti içerisinde olurlarsa tatili daha anlamlı değerlendirmiş olurlar.” dedi.

“Çocuklarımız Telefon ve Dijital Bağımlılığa Müptela Oldular”

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, öğrencilerin kitap okuma alışkanlıkları konusunda şu uyarılarda bulundu: “Şunu yapmamalarını da özellikle istirham ediyorum çocuklarımız artık bağımlılıktan biri olan telefon bağımlılığı ve dijital bağımlılığa müptela oldular. Buradan kendilerini kurtarmalarını, biz kitap okuma denildiği zaman internet üzerinden okumadan daha ziyade baskılı bir basını yani kitap okumalarını, bizzat altını çizerek not alarak okumalarını uygun görüyoruz. Buna önem verirlerse çok çok daha iyi olur.”

“Karne her şey değil”

Karnenin, çocukların hayatının genelini etkileyen bir şeyin olmadığını söyleyen Uysal, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu karne çocuklarımızın hayatının genelini etkileyen bir şey değil, hayat bitmişte değil. Karnenin içerisinde her türlü not olabilir, velilerimiz burada paniğe düşmeden paniklemeden bunlarında olabileceğini kabullenerek karşılamalarını, ‘2. döneme daha sağlıklı hazırlanırsın, daha güzel çalışırsın, inşallah yaparsın başarırsın’ gibi motive edici cümlelerle öğrencileri hazırlamaları çok çok daha uygun olur. Karne ödülü olarak da ziyaretleşmelere, biraz önce ifade ettiğim sinema, sportif etkinliklere katılma, aile büyükleriniz ziyaret etme geziler tertip etme gibi ödüllendirmeler yapılırsa daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Burada notu düşük olan öğrencilerimizin velilerine de tavsiyem çocuklarımızı üzmemeleri kırmamaları bunun 2. dönemi var 2. dönemde başara bileceklerini bu notları düzeltebileceklerine dair onları motive edici destekleyici annesinin babasının kötü günde de iyi günde de arkasında olduğunu ifade edici cümleler kurmalarında fayda var diye düşünüyorum. Tatilimizin öğretmenlerimize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını, sağlıklı, sıhhatlı, verimli tatil geçirmelerini temenni ediyorum.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.